sobota 12. srpna 2017

Záhadná lymfa - Naše míza v těle, její nerovnováha způsobí často rakovinové bujení



 S drenážně-transportní funkcí lymfatického systému úzce souvisí jeho imunologické funkce spojené s obranyschopností organismu. V orgánech lymfatického systému  a v uzlinách se vytvářejí bílé krvinky, základ  imunitních reakcích organismu.




Na lymfu poukazuje i známý léčitel Vladimír Kafka, zejména u rakoviny, se kterou je nejvíce v kontaktu u nevyléčitelně nemocných, kteří jej navštěvují ve finální neřešitelné situaci. Pokud neproudí lymfa tak jak má,  nastane v těle problém a to dost často i  ve formě rakovinového bujení. 

  

 

Vladimír Kafka v rozhovoru s Evou Cikrytovou pro JÍME JINAK

 

 

  https://www.youtube.com/watch?v=fmaqImoqKsM&t=2031s

 

 

_________________________________________________________________



Lymfatická soustava spolu s krevním systémem odpovídá za proudění tekutin v lidském těle. Lymfatický systém je součástí imunitního systému, který shromažďuje a vylučuje škodliviny, a to způsobem, že bojuje s infekcí tak, že odstraňuje nepotřebné látky z organismu a tvoří protilátky. Je tvořen sítí lymfatické cév, uzlin a orgánů, které mají za úkol odvádět přebytečnou tekutinu z mezibuněčného prostoru do krevního oběhu, transportovat bílkoviny, tuky vstřebané ve střevech a zplodiny tkáňového metabolismu.




Lymfatická soustava slouží jako obrana proti infekčním onemocněním a pro fungování vnitřních pochodů v organismu. Chrání nás proti choroboplodným zárodkům zvenčí, bojuje s bakteriemi, které pronikly dovnitř a se změnami v buňce, které vedou k nádorovému onemocnění. Součástí lymfatického systému jsou bílé krvinky, protilátky, slezina, krční a nosní mandle, brzlík, lymfa, lymfatické cévy a lymfatické uzliny.


Lymfatický systém si můžeme představit jako armádu, jejíž vojáci jsou bílé krvinky a makrofágy. Lymfa a lymfatické cévy jsou cestami, po nichž se tato armáda v našem těle pohybuje. Munici představují protilátky. Obranná postavení jsou lymfatické uzliny. Slezina je hřbitovem, kde jsou pohřbíváni mrtví. Imunitní systém zastupuje naši schopnost se bránit, a proto jejím úkolem je zastavit nepřítele a vyčistit terén po útoku. Pokud lymfatický systém nefunguje, snižuje se obranyschopnost organismu a člověk často podléhá nachlazení a virovým onemocněním (chřipkou). Pokud je příliš činný, jsme náchylní na revmatické onemocnění nebo vředy.

 
 

Lymfa tedy zajišťuje výměnu a zároveň obranu. Problémy s imunitou se budou týkat naší výměny s vnějším prostředím a naší potřeby obrany organismu. Jsou varování, že je třeba mysl zaměřit na základy života, lásku a radost. Necítím se bezbranný ve styku se svými blízkými?  Nemám pocit, že se musím mít pořád na pozoru, protože mě někdo může snadno zasáhnout a zranit? Nemám pocit, že nevím, jak se bránit?

 

 Zdroj: http://www.atlantskaskola.cz/clanky/lymfaticka-soustava.htm

_________________________________________________ 


 

 Slovo "lymfa" nebo-li míza, pochází z řečtiny a znamená "čirá voda". 

Lymfa, čirá tekutina, necirkuluje v těle díky srdci. Její plynulý tok zajišťuje tlak svalů, tedy fakt, že se hýbeme.

 

Lymfatický oběhový systém je vedle toho krevního tím nejdůležitějším, který vám proudí tělem.Rozvádí v něm tzv. lymfu neboli mízu, čirou tekutinu, jež vzniká z přebytečných tělních tekutin a „dotýká se“ každé buňky v těle.

Jejím úkolem je z organismu odvádět všechny odpadní látky, nežádoucí toxiny a udržovat všechno v chodu.

Potíž spočívá v tom, že se kolování mízy často pozastavuje a toxiny i lymfa samotná se na určitých místech hromadí v podobě otoků. A nejen to, nefunkční lymfatický systém ovlivňuje také vaši imunitu, takže se může podepsat na tom, jak moc jste nebo nejste zdraví, nakolik vám fungují klouby, jsou pohyblivé vaše končetiny a podobně. Míza je prostě příliš důležitá na to, abyste ji ignorovali. Spíš se pojďte spolu s námi postarat o to, aby proudila tak, jak má.

Lymfa, nebo-li Míza je: "
" Bezbarvá tekutina ", která protéká " lymfatickými cévami a přes lymfatické uzliny " se filtruje zpátky do krve.
" Rozvádí živiny " do krevního oběhu, ale také " vyplavuje z těla odpadní látky - je to dokonalá čistička těla."
Je zodpovědná za:
  • únavu
  • špatný imunitní systém
  • celulitidu
  • otoky - nateklé nohy i obličej
  • bolesti hlavy a migrény…
" Celý systém " má za úkol vyčistit tělo od:
  • škodlivých látek
  • virů
  • bakterií
  • a infekčních zárodků
Jenže když nestíhá a nefunguje, jak má - organismus se zahltí škodlivinami a začne skřípat. 


Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/nase-zdravi/zdrave-telo/lymfa/
Slovo " lymfa ", nebo-li míza pochází z řečtiny a znamená „ čirá voda .“

Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/nase-zdravi/zdrave-telo/lymfa/
Slovo " lymfa ", nebo-li míza pochází z řečtiny a znamená „ čirá voda .“

Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/nase-zdravi/zdrave-telo/lymfa/

 

" Lymfa, nebo-li Míza je: "
" Bezbarvá tekutina ", která protéká " lymfatickými cévami a přes lymfatické uzliny " se filtruje zpátky do krve.
" Rozvádí živiny " do krevního oběhu, ale také " vyplavuje z těla odpadní látky - je to dokonalá čistička těla."
Je zodpovědná za:
  • únavu
  • špatný imunitní systém
  • celulitidu
  • otoky - nateklé nohy i obličej
  • bolesti hlavy a migrény…
" Celý systém " má za úkol vyčistit tělo od:
  • škodlivých látek
  • virů
  • bakterií
  • a infekčních zárodků
Jenže když nestíhá a nefunguje, jak má - organismus se zahltí škodlivinami a začne skřípat. 


Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/nase-zdravi/zdrave-telo/lymfa/
Slovo " lymfa ", nebo-li míza pochází z řečtiny a znamená „ čirá voda .“

Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/nase-zdravi/zdrave-telo/lymfa/

 

 

 Záhadná lymfa - Jitka Bičíková

PROČ SE LYMFA NEMÁ ČISTIT JEN na JAŘE aneb lymfu máme čistit celý rok !

 

PROČ JE LYMFA TAK DŮLEŽITÁ? TĚLO SPRCHUJEME A OMÝVÁME DENNĚ, PROTOŽE NEČISTOTY "VIDÍME". ihned. LYMFU (NAŠE VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ) NEVIDÍME, ALE O TO VÍCE JE ZRÁDNĚJŠÍ, ŽE právě TO, "CO NEVIDÍME", škatulkujeme do pocitu, že to není tak důležité. Pak se "najednou" divíme, "KDE SE VZALY ty zdravotní potíže tak NAJEDNOU.....". Nebylo to "najednou" - jen naše "čistička odpadu neboli lymfatický systém" se už přeplnil naším vnitřním odpadem do nadmíry (dokapala poslední kapka do poháru a pohár přetekl), co jsme do něj nasoukali a vypukla v nemoc...

 

STAČILO BY NÁM NAŠE TĚLA SPRCHOVAT TAKÉ JEN NA JAŘE?? :)

 

Pořád vnímáme vnějšek více a na zrádnější "vnitřek" zapomínáme, a pak se divíme, že jsme nemocní. Lymfa je naše "vnitřní dezinfekce, čistička", která musí být stále čistá, aby naše těla mohla zdravě fungovat. A to musíme po celý rok - nejen na jaře, kdy už může být pozdě!

 

 

 

CO TO VLASTNĚ JE LYMFATICKÝ SYSTÉM?

 LYMFATICKÝ SYSTÉM je do určité míry podobný oběhovém systému, nemá na rozdíl od něho vlastní pumpu, kterou je pro oběhový systém srdce. To nepřetržitě vhání krev do tepen, zatímco lymfatický systém závisí na vnějším tlaku, jako je adekvátní JEMNÝ pohyb (plavání, jóga, strečink, nic silového!!), správné dýchání, pohybu svalů, nezahleňující strava, minimum chemie a lymfodrenáže, které rozproudí lymfu. Následkem nedostatečného pohybu lymfy je, že mnoho lidí trpí ochabnutím LYMFATICKÉHO SYSTÉMU - to se projevuje ZATUHNUTÍ LYMFY V TKÁNÍCH - to vnímáme jako obezitu, otoky končetin, zavodnění těla, pocit "nafouknutí", pnutí v končetinách, těžké tělo a nohy....

 

Pokud ale lymfa neplyne volně, dochází ke stagnaci. Odpad a voda se vrací zpátky do tkání, kde se ZAČNE hromadit. 

 

 


To hlavně u žen vidíme problematickými partiemi JAKO JSOU OBÉZNĚJŠÍ BOKY, STEHNA, VNITŘNÍ STRANY STEHEN, NEHUBNUJÍCÍ HÝŽDĚ, VĚTŠÍ POVADLÉ BŘICHO ("lymfatická kapsa"), KTERÉ VÁM ŽÁDNÝM CVIČENÍM ANI DIETAMI NEJDOU ZHUBNOUT. Muži na ucpávání lymfy trpí více v oblasti BŘICHA.

 

ČÍM TO TEDY JE? ANO, JE TO NAŠÍ ZAHLEŇĚNOU A UCPANOU LYMFOU V TKÁNÍCH.

Právě tyto partie jsou nejrizikovější, neboť právě tam jsou ukryté lymfatické uzliny „čistící“ tyto partie. Tím, že zde lymfa stagnuje a hromadí se, váže na sebe další tuky, vodu, soli A JE MYLNĚ NAZÝVÁNA "ŠPÍČKY".

 

V 80 % to může být právě ona lymfa, A PŘEBYTEČNÁ VODA, která se usadila v těchto kritických místech. NEMŮŽETE-LI ZHUBNOUT V TĚCHTO MÍSTECH, věřte že s největší pravděpodobností se jedná o stagnující lymfu A ZAVODNĚNÍ TĚCHTO ČÁSTÍ. TO JE ODPOVĚD NA TO, PROČ NEMŮŽETE ZHUBNOUT - VODA A LYMFA TOTIŽ ZHUBNOUT NELZE - MUSÍ PŘÍRODNÍ CESTOU SAMA ODTÉCT, JEN TUK LZE "vypotit" CVIČENÍM, LYMFU VŠAK NE.

Z mé praxe a přístupu k životosprávě vyplývá, že pro správnou funkci, průchodnost a čistotu LYMFATICKÉHO SYSTÉMU JE nutné a vhodné VYSADIT zahleňující STRAVU - tedy absolutně BEZMLÉČNOU (jak kozí, ovčí, kravské mléčné výrobky a vše z nich) + kávu s mlékem (zakyseluje a vytváří hlenité prostředí).

 

NAŠE DRUHÁ "BÍLÁ KREV" NEBOLI LYMFA:

 

Lymfa neboli odborně míza je čistě průhledná, někdy bílá mléčná až nažloutlá tekutina, která koluje v lymfatickém systému. POD TÍHOU TÉTO ŠPATNÉ STRAVY A SPOUTY CHEMIE V POTRAVĚ A LÉKŮ SAMOTNÝCH, SE Z NÍ STÁVÁ HLEN! V TAKOVÉM STAVU NEMŮŽE ZDRAVĚ PROUDIT V TĚLE.

 

UMÍTE SI PŘEDSTAVIT, KDYBY NAŠE KREV BYLA HUSTÁ JAKO TUHÝ HLEN, JAK BY MOHLA PROUDIT V TĚLE, JAK BY JSME DOPADLI, PŘEŽILI BYCHOM TO VŮBEC????

Celkem ji v těle máme kolem 5 až 6 litrů u dospělého zdravého člověka se zdravou lymfou. U nemocných může být NEMOCNÉ LYMFY až 70 kg navíc!! 

 

LYMFATICKÝCH UZLIN - našich FILTRŮ ODPADU - se v lidském organismu nachází několik desítek a jsou rozděleny do regionů a hlavních uzlin pro hlavu a krk, jiný region čistí horní končetiny, jiný hrudní, břišní, pánevní oblast, jiný dolní končetiny a bedra.

 

K nepatrným protrhnutí LYMFATICKÝCH CEST A UZLIN může vést k nenávratným lymfatickým otokům a doživotním komplikacím !! Proto buďme na lymfatický systém hodní a hlavně opatrní. Její narušení může dojít do vážných zdravotních komplikací a nenávratném onemocnění !!

 

PROTO POZOR NA NEODBORNĚ PROVÁDĚNÉ LYMFATICKÉ JAK RUČNÍ TAK PŘÍSTROJOVÉ LYMFODRENÁŽE !!! NEODBORNĚ PROVÁDĚNÉ VÁM MOHOU NAOPAK POŠKODIT NENÁVRATNĚ CELÉ TĚLO. 

 

Uvolnění neboli vyprázdnění uzlin ( tzv. "odšpuntování lymfatických uzlin" )(ručně kolem krční oblasti, nadklíční, kolem krku + kolem třísel a stehen !) je nutné provést jak před ruční, tak před přístrojovou lymfodrenáží !! Bez vyprázdnění uzlin PŘED MASÁŽÍ může dojít k většímu otékání, poškození a popraskání uzlin a nenávratné poškození lymfatického systému. Ověřte si u svého lymfoterapeuta jeho vzdělání jak doopravdy těmto funkcím rozumí (nejen naučenou TEORII podle knih a internetu) a délku jeho praxe.

s láskou

Jitka B.

lymfoterapeutka a specialistka na lymfologii, Autorka knih O ZÁHADNÉ LYMFĚ

Žádné komentáře:

Okomentovat