středa 4. července 2018

Nasiim Haramein - Nejvtipnější oficiální archeologická teorie naší doby - Veká pyramida (aneb jak se neprokázaná teorie stane faktem)

 

Vtipně podané otázky Nassimem Harameinem, které se týkají způsobu, jak byla Pyramida postavena. Video bylo natočeno v roce 2003.

----------------------------------------------------------------

Překlad: Roman Kocián 

 

  Jakmile se podíváte lépe na různé svatyně po celém světě, uvědomíte si, že tyto různé stavby mají mnoho společného: Jejich stavba je jen těžko objasnitelná za pomocí lan, měděných nástrojů, bez kladky a tak dále.  Jeden egyptolog, ředitel Gízské plošiny, řekl: Není ani zrnko důkazu o nějaké pokročilé, vyvinuté civilizaci, která kdy by byla v Egyptě před Egypťany. A pomyslel jsem si, že to bylo jedno z nejvýstižnějších tvrzení, které jsem kdy od archeologa zaslechl, poněvadž pokud hledáte zrnka důkazů v písku, něco přehlédnete. 

 

  Budete-li mít hlavu v písku, něco vám unikne. Ale pokud ji z toho písku zvednete a přestanete hledat zrnka důkazů, spatříte milióny tun kamene přímo před vašima očima, podávajících vám zatraceně dobrý důkaz. Velká pyramida v Gíze je tvořena dvěma miliony tři sta tisíci kameny. 2 300 000 v písku, 146,6 metrů výšky, její základna zaujímá 5,3 hektarů, je obrovská. Když se podíváte na letecké nebo satelitní snímky, vrchol Velké pyramidy v Gíze je odchýlen pouze o 6 mm od středu základny, jejíž rozloha je asi 5,3 ha rozlehlé základny (Pozn. RK - ve videu jim ujíždějí jednotky ;). 5,4 ha. Odchylka 6 mm od středu základny. A to po položení 2 300 000 kamenů, které musíte osekávat měděnými nástroji. Potřebujete k tomu pořádně dobré měsíční světlo, abyste to zvládli.  Zaručuji vám, a tento fakt je těžké zlehčovat, že nyní neexistuje způsob, jak by mohly dnešní stavební společnosti něco takového napodobit.

 



 Dokonce ani z nejpokročilejšími technologiemi. I kdybychom jim dali miliardy dolarů, něco takového nezvládnou. 

  Jakmile totiž podělíte 6 milimetrovou odchylku 2 miliony tři sta tisíci kameny, přesnost, se kterou musíte kameny umístit, je ukrutná a něčeho takového prostě nedosáhnete. Naše nejpřesněji postavené budovy, jako třeba teleskopy, nejsou tak přesné. Dokonce se takovéto přesnosti ani nepřibližují.

  Ano, ptejte se.

  Ot - Říkal jste, že jsme z temného věku teprve vyšli?

  NH - V podstatě. Anebo jsme do něj vstoupili. Kvůli lidem, kteří se snažili mnohem urputněji než my.

 

Takže, když jsem se na to díval, zarazil jsem se ... počkejte chvilku! Takto se to nemohlo stát! A to jsou fakta, která se dnes a denně vyučují na školách?! Že pyramidy byly postaveny lidmi, kteří to vše odtáhli na lanech? A víte, proč to tak je? Protože se v Egyptě v 19.století objevila nějaká parta anglických archeologů a tohle je jediná věc, se kterou vyrukovali.

 

 

A protože byli ověšeni doktoráty a byli velmi váženými archeology, tak od té doby všichni opakují v podstatě totéž. A tak nějak se teorie, která je zcela neprokázaná, stala faktem. Ve skutečnosti, pokud o pyramidách budete říkat něco jiného, na doktorát z archeologie zapomeňte. To vám zaručuji. Nemůžete získat doktorát z archeologie, pokud budete tvrdit, že pyramidy postavili malí zelení mužíčci.

 

 

 Tohle je jeden z problémů ve vzdělávání. Celé skupiny lidí opakují to, co je naučili, a to nevyvolává v této oblasti přílišný pokrok, protože když budou všichni pořád říkat to stejné, nikam se nedostanete. Ale tihle archeologové nikdy ve skutečnosti... Víte, chápu, že to nejsou matematici, ale tohle je jednoduchá matematika. Vezmete si počet kamenů, oni vám řeknou, že pyramidu postavili za 20 let, tak dynastický Egypt fungoval. A potom si spočítáte, jak rychle by museli kameny pokládat, kdyby pracovali 7 dní v týdnu, 10 hodin denně, 365 dnů v roce, po dobu dvaceti let. Kameny by museli umisťovat každé 2 minuty jeden. Aby pyramidu dokončili na čas. A s takovou úrovní přesnosti! Nevadí?

 

                                                                Pyramida má 8 stěn 

 

  Pak vám ale ti archeologové řeknou: Ale ne, ne, oni to byli farmáři! Pyramidu mohli stavět pouze v období záplav na Nilu, kdy na poli nemohli pracovat. 3 měsíce v roce. Představte si - zrovna jak máte tři měsíce volna: "Hej! Co kdybychom všichni postavili Velkou pyramidu?!" No a tak šli a vždy 3 měsíce v roce stavěli pyramidy, znovu si provedete výpočty, nyní by museli kameny umisťovat s půlminutovou frekvencí! Aby to tedy stihli za dvacet let. 

 

  Takové počty tedy moc nefungujou, protože s těmito ohromnými kameny nemůžete jen tak manipulovat, každý o hmotnosti nejméně dvou tun, některé i přes 40 tun. Jako třeba je v Královské komoře stovka 40 tunových kamenů z růžové žuly. A tyto věci se nacházejí ve výšce 41 metrů v pyramidě. To není jako že přijdete: " Hej, Joe! Chytej tenhle! Hej Joe, a teď tenhle!" No a ten chlápek na druhém konci je ten, který ty kameny umisťuje. Takto to nemohli dělat.

 

 A je úplně jedno, že na to budete mít třeba 100 tisíc lidí, pořád to nezvládnete. No a potom vám řeknou: Dokázali to tak, že stavební kameny tahali na kládách. No, možná si nevšimli, že tyhle pyramidy stojí uprostřed pouště. Potřebujete hodně, spoustu kmenů, abyste přesunuli 2 miliony tři sta tisíc kamenů. Odkud to dřevo měli? No, a když už se zdá, že jste je dostali, odvětí: "Přivezli je z Evropy." Ahá...

 



                                                      Originál fotografie z roku 1940

(Velká pyramida je osmistěn  - V roce 1940 britský letec prováděl fotografování Káhiry a přilehlé Gizké plošiny. Podařilo se mu pořídit fotografii Velké pyramidy, ze které bylo patrné, že pyramida má 8 stěn. Tedy, každá stěna je ve své ose rozdělena na půl.)  

Zdroj:  https://www.suenee.cz/velka-pyramida-je-osmisten/

____________________________________________________________________

To tu byl nějaký katalog s objednacím číslem 1 800? Takže to tak vypadá, že Egypťané zapluli snadno do Evropy, pokáceli miliony stromů, které také museli přivést zpět. Na to ale neexistují žádné důkazy....

 

 Překlad: Roman Kocián

 

 

  Podobné téma:

 

Terorie holografického vesmíru - Autor teorie – Nassim Haramein 

 http://otevriocihz.blogspot.com/2017/07/autor-teorie-nassim-haramein-terorie.html

 

 

Nassim Haramein & Christopher Russak - Interview cz titulky 

https://otevriocihz.blogspot.com/2017/08/nassim-haramein-christopher-russak.html 

 

Nassim Haramein: Nové axiomy fyziky aneb fraktální teorie vesmíru 

 http://otevriocihz.blogspot.com/2017/07/nassim-haramein-nove-axiomy-fyziky-aneb.html

 

 

Tetragrammaton, Toroide, Spirale Aurea, DNA (Nassim Haramein) 

https://otevriocihz.blogspot.com/2017/08/tetragrammaton-toroide-spirale-aurea.html 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat