pondělí 28. srpna 2017

JSME SOUČÁSTÍ VŠEHO

Tip na dva filmy kde, je odhalena pravda o nás či naší společnosti a její dopad, viděný dnes všude kolem. 

 

Bělásek

  Fantasy / Drama

  Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození..

 

 Úryvek z filmu Bělásek

 

 

Pár sdílejících komentářů :

 Neuvěřitelné, nemám slov. Ale vlastně mám - tohle je jeden z nejlepších filmů, které jsem v životě viděl. Čistá nádhera. Příběh o dokonalé čistotě bytí. Tak čistý, tak nezkažený, milující a mírumilovný člověk se dostal na velmi špatné místo - na Zemi. Velmi dojemné a fascinující. Hudba je nádherná. Patrick Flanery, ač toho moc nenamluvil, tak byl neskutečný. Ten konec, ach ten konec:) Nevím co dodat. Geniální

 

 Úžasný mladík, který předběhl dobu a zkrátka sem nepatřil. Zdá se, že se na závěr přesunul do jiné dimenze a věřme, že mu tam bude líp, než mezi bandou zabedněnců, kteří si nevidí dál, než na špičku nosu

 

O filmu  :https://www.csfd.cz/film/12985-belasek/prehled/

 Celý film zde:https://prehrajto.cz/belasek-fantasy-drama-1995-cz-xvid/55b4ae0b6209f

 

 

Nádherná zelená

Drazí přátelé, doporučuji vám film Nádherná zelená. Tento film se humorným způsobem zabývá „nešvary“ naší společnosti. To je možná důvod, proč bylo zakázáno jej v EU vysílat, i když v něm hraje mnoho známých francouzských herců.


Úžasná komedie, která se zejména nyní stává velmi aktuální.

Ano, žijeme zde na Zemi zcela „odpojeni“ od samotné podstaty, žijeme pouze hmotnými statky, ničíme tu krásnou modrou, zelenou a živou Zemi, myslíme minulostí a budoucností, ve stresu a negaci, a zcela míjíme přítomný okamžik, jedině ve kterém můžeme vidět tu krásu kolem sebe a tvořit umění a lásku. Naštěstí přichází doba, o které se ve filmu mluví, totiž kdy lidé se stanou vědomými, ne-MOCNÍ odejdou z tohoto světa a ti ostatní budou žít v souladu s vesmírnými zákony.

Komedie, Francie, 1996, 99 min, Režie: Coline Serreau

Nádherná zelená - rtěnka

 






          Jaroslav Dušek nádherná zelená

                   Barvité vyprávění o filmu, jež EU zakázala promítat

 

 


 

O filmu: https://www.csfd.cz/film/38006-nadherna-zelena/prehled/


Celý flm ke shlédnutí zde:http://playmovies.cz/video/1028/la-belle-verte-nadherna-zelena-1996

Žádné komentáře:

Okomentovat