úterý 8. srpna 2017

Chlapec našel Mayské pyramidy v džungli - Boy Finds Lost Mayan Pyramids In Jungle


Mladý 15letý chlapec jménem William Gadoury nalezl něco, co archeologové po celá staletí nenašli. Tento mladý chlapec často přemýšlel, proč neexistovaly Mayské města poblíž řek a zdálo se, že jsou náhodně vykresleny, ale tady je kde našel zázračný objev. Uvědomil si, že tyto starověké zříceniny se shodovaly s hvězdnými souhvězdími a pomocí Google Earth se mu podařilo srovnat sto sedmnáct starověkých mayských zřícenin s hvězdnými souhvězdími. Dokonce objevil sadu tří hvězd, které Mayové jasně obdivovali, a o kterých jsme dříve nevěděli.




 


 

"Nechápal jsem, proč Mayové stavěli města pryč od řek, na okrajích a na horách." řekl Gadoury francouzsko-kanadskému časopisu Journal de Montréal. "Museli mít další důvod, a jelikož uctívali hvězdy, napadlo mě jak ověřit mou hypotézu. Byl jsem opravdu překvapený a nadšený, když jsem si uvědomil, že nejvíce brilantní hvězdy souhvězdí odpovídají největším městům Mayů. "

 

S tímhle na mysli našel 23. souhvězdí, které zahrnovalo jen tři hvězdy. Podle jeho mapy oblohy mohl spojit pouze dvě města se třemi hvězdami, takže se domníval, že třetí město zůstalo neobjeveno.

 


Vykreslováním těchto hvězdných míst William zdánlivě objevil ruiny velmi staré pyramidy doprovázené městem v troskách, nedotčené lidmi již více než tisíc let.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat