sobota 9. září 2017

Zjistěte si, jak jsou na tom vaše orgány

 

 

 Od špičky nosu k hornímu rtu se nachází oblast vypovídající o kondici žaludku. Pokud vám špička nosu často červená, máte žaludek podrážděný. Stejně tak může jít i o zánět žaludeční sliznice. Zduřelý ret prozrazuje špatnou funkci žaludku a popraskané koutky úst naznačují zažívací problémy s žaludkem a dvanáctníkem.

  

Tenké střevo symbolizuje čelo, tlustému střevu zase odpovídá oblast brady a rtů.

 

Stav plic se ukazuje na tvářích, například pupínky v této oblasti vyvolávají hlenové usazeniny na dýchacím ústrojí. Okolí nosních dírek nám sděluje, jak jsou na tom naše průdušky. Kondici srdce vyčteme ze stavu našeho nosu. Naběhlý nos vypovídá o rozšíření srdce, červené zabarvení nosu je důkazem přetíženosti srdce. Šelest na srdci může prozradit rýha ve střední části špičky nosu.

 

 

 

Ledviny jsou párové orgány a odpovídají jim oči a uši. Tmavé kruhy pod očima upozorňují na příliš mnoho soli v potravě, pupínky v oblasti očí naznačují usazování tuku a hlenu v ledvinách. Výrazně jim prospívají zelené potraviny - zelený ječmen,  mladá pšenice,  vybrané druhy zeleniny (listový salát, pažitka, špenát, zelí)...

 

Stav reprodukčních orgánů odrážejí vlasy. Roztřepené vlasy ukazují na slabost pohlavních orgánů a ochablé sexuální funkce. Lidský vlas má být silný a odolný proti lámavosti, každý pramen vlasů vypovídá o naší minulosti - špička každého vlasu prozrazuje naši kondici ve vzdálenější minulosti, kořen vlasu náš současný stav.

 

Souvislost zubů a orgánů /zakončení energetických drah/


 

 Horní zuby:

1. Ledviny, žlázy, slepé střevo

2. Ledviny, močový měchýř, mízní uzliny

3. Játra, žlučník, páteř

4. Dýchací ústrojí, páteř, mozek, žlázy

5. Dýchací ústrojí, páteř, žlázy, klouby

6. Slezina, slinivka břišní, žaludek

7. Tlusté střevo, hltan, jícen, slezina

8. Tlusté střevo, tenké střevo, srdce

 

                         Spodní zuby: 

 1. Ledviny, močový měchýř, žlázy         

 2. Ledviny, močový měchýř, žlázy

 3. Slezina, nadledviny, slinivka břišní

 4. Játra, žlučník, slinivka břišní, páteř

 5. Žaludek, dvanácterník, tlusté střevo

 6. Dýchací ústrojí, brzlík, mozek, tlusté střevo

 7. Tlusté střevo, klouby, páteř

 8.  Slezina, krevní oběh, srdce

 

http://slunecnyzivot.cz/2013/06/oblicej-jako-zrcadlo-nasich-organu/ 

 

                                  Katarína Horáková: Čo prezradí tvár? 

 

 


Obličejová analýza v tradiční čínské medicíně byla považována za údaj o zdraví orgánů nebo poskytovala užitečné vodítko v získání zdraví. Už tisíce let známé podrobné mapy obličejové diagnostiky včetně jejích linií, orgánových zón a barevné typologie pokožky sloužily ke zjišťování příčin nemocí i jako podpora při výběru správné léčby. Onemocnění kůže, které ovlivňují stav kůže jako jsou ekzémy, lupénka, akné, zarděnky a jiné umožňují „číst z obličeje“. Analýzou obličeje můžeme docílit zlepšení stavu pleti obecně.

 


 

Samotný organismus člověka je nejlepším „diagnostickým přístrojem“, který se dá využít při snaze pomoci uzdravit se. Pokožka (její pružnost, pevnost, zbarvení, promaštění) je dobrým znakem na poznání našeho zdravotního stavu. Vyrážky, svědění, …, které se objeví na určitém místě nám signalizují, kde může být „vnitřní chyba“. Tvář je oblast, s níž se pohledem setkáváme nejčastěji. Při diagnostice si všímáme okamžitých znaků na obličeji bez potřeby širokého teoretického poznání.

 

 Jaké změny si všímáme a co naznačují?

 

Klíčové zóny obličeje a jejich přidružené orgány:

 

Čelo: tenké střevo, slinivku, pohlavní systém

 

  • Začevenání nebo suchá, šupinatá pokožka – je projevem nedostatku tekutin v zažívacím traktu.

     

  • Akné – v této zóně představuje zažívací potíže (nedostatečné vyprazdňování – intoxikace).

     

  • Hluboké vrásky na čele (které nejsou procesem přirozeného stárnutí) – může naznačovat poruchu funkce střev z nesprávné životosprávy.

     

  • Vrásky mezi obočím (které nejsou procesem přirozeného stárnutí) – může označovat problémy v oblasti jater.

     

  • Spánková oblast – poukazuje na poruchy slinivky břišní (pankreas).

     

     

Oční okolí: ledviny, játra

 

  • Svislé vrásky mezi obočím – poukazují na nerovnováhu v játrech.

     

  • Suchá šupinatá nebo zarudlá pokožka v záhybech horních očních víček – poukazuje na poruchy funkce jater.

     

  • Otoky očního okolí – oblast očního okolí je zóna ledvin. Otoky se tvoří zejména přebytkem vody nebo tuku v organismu. Pokud jsou otoky očních víček velmi výrazné, může to značit problémy s trávením (trávicí trakt). Mohou také poukazovat na poruchy vylučovacího systému.

     

  • Tmavé zbarvení očních víček – značí o stagnaci krve v ledvinách. Pokud jsou projevy zbarvení například na pravé straně očního okolí jde o poruchu pravé ledviny. Dalším projevem poruchy jsou i zpocené ruce a nohy. Tmavé zbarvení může způsobovat celkové fyzické a psychické vyčerpání.

     

  • Výrazné tukové pupínky (mílie) – poukazují se usazeniny zejména tukového charakteru a hleny v oblasti sleziny a slinivky.

     

 

 

Nos: srdce

 

  • Kožní změny na nose a jeho okolí – otoky, výrazné pigmentace nebo deformace poukazují na činnost srdce.

     

  • „Černé tečky“ (komedony) – obvykle představují špatné trávení žaludku a nízký obsah kyseliny chlorovodíkové.

     

  • Viditelné krevní kapilárky (kožní krevní cívky) a jejich praskání – může poukazovat na vysoký krevní tlak nebo poruchy srcovocievneho systému.

     

  • Rozšířené žilky v okolí nosu – mohou poukazovat na vysoký krevní tlak, nesprávnou funkci srdce.

     

Líce: plíce

 

  • Otoky, lokální projevy ekzému, zarudnutí nebo naopak bledost líc – se projevují při poruchách dýchacího systému (plíce).

     

  • Vyrážka – problémy s oběhovým systémem a vysokým příjmem tukových a sliznatých potravin (rafinovaný cukr, mléčné výrobky, polotovary).

     

  • Bledá barva líc – může být známkou nedostatku železa, nízký příjem kyslíku.

     

 

Rty: trávicí trakt

 

  • Trhlinky, otoky nebo herpes na rtech – li projev v horní části rtů značí o pravděpodobnosti nerovnováhy v horní části žaludku. Střední část horního rtu má na starosti střední část žaludku, pokud je problém ve spodní části horního rtu problémem může být spodní část žaludku. Tzv. koutky, mohou být příčinou poruchy v dvanáctníku nebo vrátného. Spodní rty poukazuje na zdravotní stav střev. Otok spodního rtu naznačuje riziko zácpy (střeva jsou tehdy ochablé). Vznik častých drobných ranek na spodním rtu poukazuje na nerovnováhu v zažívacím systému (například vředy nebo záněty). Také může poukazovat na nedostatek příjmu vitaminů B.

     

  • Vodorovná vráska nad horním rtem – u žen může naznačovat problémy během menstruace, u mužů sníženou chuť na sex. Tento projev je většinou u starších lidí, kteří už nemají pohlavní styk.

  • Světle zbarvené rty – může upozorňovat na špatný krevní oběh.

  • Akné, pupínky nad horním rtem – poukazují na hormonální nerovnováhu.

     

Brada: tlusté střevo, reprodukční orgány

 

  • Akné, vyrážky, přecitlivělá pokožka – může být příznakem nevyvážené funkci ledvin, stres, vyčerpanost.

     

     

     

    Vliv duševní nerovnováhy na kožní změny

  • Akné – potíže s navázáním mezilidských vztahů, skrývání svých pocitů a názorů, nedostatečná sexuální činnost nebo její potírání

  • Alergie – obrana ze strachu, špatný přístup ke změnám

  • Herpes simplex – vnitřní konflikt nevyřešených problémů a nespokojenost

  • Kožní vyrážky – potlačené pocity a názory, „na povrch těla vychází to, co nás uvnitř tíží“

     

  •  Psoriáza – „kožním ochranným krunýřem“ se bráníme útokům z vnějšího světa, nechceme být zraněn, bráníme se i dobrým úmyslem lidí ze strachu, že se v nich zklameme.

     

Kromě pokožky na obličeji nám mohou napovědět o poruchách orgánů i jiné části na hlavě. Může nás zajímat i duhovka oka, pro kterou je diagnostická metoda irisdiagnostika, reflexologie ucha, nohou, rukou nebo stavba, růst vlasů a projevy vlasové pokožky.


hlavaKolmá vráska mezi obočím naznačuje možný problém s játry. Na čele u kořínků vlasů se promítá stav močového měchýře, spodní část čela ukazuje na funkci tenkého střeva. Vyrážka nebo zarudnutí pleti na spáncích vypovídá o stavu žlučníku. Slezina a slinivka se projektují u kořene nosu a na vnější straně očí. Tváře nám říkají vše o stavu našich plic. Okolí nosních dírek nám sděluje, jak jsou na tom naše průdušky. Červený nos mívají opilci a lidé, kteří mají problémy se srdcem. Vrásky nad horním rtem signalizují úbytek ženských hormonů, brada je promítací zónou pohlavních orgánů. Popraskané koutky úst značí, že byste si měli víc hlídat žaludek a dvanáctník. Oteklé tváře poukazují na sníženou funkci látkové výměny, kdy se špatně zpracovávají sacharidy v těle. Je namístě na čas omezit sladkosti, bílé pečivo a brambory. Povadlá, tenká pokožka se spoustou vrásek nám říká, že že máme narušený podíl zásad a kyselin v těle. Je dobré tedy omezit příjem bílkovin a zařadit více zeleniny. Vrásky před ušima naznačují, že jsme dehydrovaní a měli bychom zvýšit příjem tekutin. Nahnědlé nebo nažloutlé zabarvení v oblasti úst je typickým projevem problémů se spalováním a přeměnou tuků. Omezte nebo nejlépe úplně vyřaďte cukrovinky a bůček a jezte stravu s nízkým obsahem tuků. Také popíjejte tři hrnky zázvorového čaje denně, který pročišťuje organizmus a kúru vydržte alespoň týden. Hluboké důlky. Bývají často dědičné, ale pokud se objeví během let samy od sebe, můžou se za tím skrývat problémy s páteří. Všimněte si, jestli jste v poslední době nějak nezměnili držení těla. Pomohou pravidelné cviky na páteř. Z vrásky mezi spodním rtem a bradou se dá vyčíst genetická dispozice k oslabeným žilám. Denně kružte a hýbejte nohama tak často, jak jen si vzpomenete. Pokud máte sedavé zaměstnání, alespoň ohýbejte palce u nohou, jako byste chtěli něco zvednout ze země. Za příčnou vrásku na kořeni nosu zřejmě může obličejová mimika. Pokud je ale velmi hluboká, s největší pravděpodobností signalizuje špatně fungujícou štítná žlázu. Tento problém poznáte i podle toho, že je vám pořád zima nebo míváte často zácpu. Vhodné bylinky a strava vám pomohou. Příliš mnoho malých cévek nebo teček na nose naznačuje, že máte zvýšený tlak v horní části břicha. Ten vzniká, když často dýcháte jen povrchově nebo sedíte shrbeni. Dejte si pozor na správné držení těla nejen vestoje, ale i když sedíte. Párkrát denně si zacvičte: lehněte si, zhluboka dýchejte a ruce si položte na břicho tak, abyste cítili, jak se zvedají a klesají. Postupně se tak naučíte dýchat zhluboka. Viditelná prohlubeň nad vrchním víčkem symbolizuje nedostatek energie. Lidé, kterých se to týká, se brzy unaví a jsou rychle z formy. Vitalitu můžeme podpořit vitamíny řady B, železem nebo sprchováním střídavě studenou a teplou vodou.

Více se dočtete na slunecnyzivot.cz/2013/06/oblicej-jako-zrcadlo-nasich-organu/ © Slunečný život
hlavaKolmá vráska mezi obočím naznačuje možný problém s játry. Na čele u kořínků vlasů se promítá stav močového měchýře, spodní část čela ukazuje na funkci tenkého střeva. Vyrážka nebo zarudnutí pleti na spáncích vypovídá o stavu žlučníku. Slezina a slinivka se projektují u kořene nosu a na vnější straně očí. Tváře nám říkají vše o stavu našich plic. Okolí nosních dírek nám sděluje, jak jsou na tom naše průdušky. Červený nos mívají opilci a lidé, kteří mají problémy se srdcem. Vrásky nad horním rtem signalizují úbytek ženských hormonů, brada je promítací zónou pohlavních orgánů. Popraskané koutky úst značí, že byste si měli víc hlídat žaludek a dvanáctník. Oteklé tváře poukazují na sníženou funkci látkové výměny, kdy se špatně zpracovávají sacharidy v těle. Je namístě na čas omezit sladkosti, bílé pečivo a brambory. Povadlá, tenká pokožka se spoustou vrásek nám říká, že že máme narušený podíl zásad a kyselin v těle. Je dobré tedy omezit příjem bílkovin a zařadit více zeleniny. Vrásky před ušima naznačují, že jsme dehydrovaní a měli bychom zvýšit příjem tekutin. Nahnědlé nebo nažloutlé zabarvení v oblasti úst je typickým projevem problémů se spalováním a přeměnou tuků. Omezte nebo nejlépe úplně vyřaďte cukrovinky a bůček a jezte stravu s nízkým obsahem tuků. Také popíjejte tři hrnky zázvorového čaje denně, který pročišťuje organizmus a kúru vydržte alespoň týden. Hluboké důlky. Bývají často dědičné, ale pokud se objeví během let samy od sebe, můžou se za tím skrývat problémy s páteří. Všimněte si, jestli jste v poslední době nějak nezměnili držení těla. Pomohou pravidelné cviky na páteř. Z vrásky mezi spodním rtem a bradou se dá vyčíst genetická dispozice k oslabeným žilám. Denně kružte a hýbejte nohama tak často, jak jen si vzpomenete. Pokud máte sedavé zaměstnání, alespoň ohýbejte palce u nohou, jako byste chtěli něco zvednout ze země. Za příčnou vrásku na kořeni nosu zřejmě může obličejová mimika. Pokud je ale velmi hluboká, s největší pravděpodobností signalizuje špatně fungujícou štítná žlázu. Tento problém poznáte i podle toho, že je vám pořád zima nebo míváte často zácpu. Vhodné bylinky a strava vám pomohou. Příliš mnoho malých cévek nebo teček na nose naznačuje, že máte zvýšený tlak v horní části břicha. Ten vzniká, když často dýcháte jen povrchově nebo sedíte shrbeni. Dejte si pozor na správné držení těla nejen vestoje, ale i když sedíte. Párkrát denně si zacvičte: lehněte si, zhluboka dýchejte a ruce si položte na břicho tak, abyste cítili, jak se zvedají a klesají. Postupně se tak naučíte dýchat zhluboka. Viditelná prohlubeň nad vrchním víčkem symbolizuje nedostatek energie. Lidé, kterých se to týká, se brzy unaví a jsou rychle z formy. Vitalitu můžeme podpořit vitamíny řady B, železem nebo sprchováním střídavě studenou a teplou vodou.

Více se dočtete na slunecnyzivot.cz/2013/06/oblicej-jako-zrcadlo-nasich-organu/ © Slunečný život
hlavaKolmá vráska mezi obočím naznačuje možný problém s játry. Na čele u kořínků vlasů se promítá stav močového měchýře, spodní část čela ukazuje na funkci tenkého střeva. Vyrážka nebo zarudnutí pleti na spáncích vypovídá o stavu žlučníku. Slezina a slinivka se projektují u kořene nosu a na vnější straně očí. Tváře nám říkají vše o stavu našich plic. Okolí nosních dírek nám sděluje, jak jsou na tom naše průdušky. Červený nos mívají opilci a lidé, kteří mají problémy se srdcem. Vrásky nad horním rtem signalizují úbytek ženských hormonů, brada je promítací zónou pohlavních orgánů. Popraskané koutky úst značí, že byste si měli víc hlídat žaludek a dvanáctník. Oteklé tváře poukazují na sníženou funkci látkové výměny, kdy se špatně zpracovávají sacharidy v těle. Je namístě na čas omezit sladkosti, bílé pečivo a brambory. Povadlá, tenká pokožka se spoustou vrásek nám říká, že že máme narušený podíl zásad a kyselin v těle. Je dobré tedy omezit příjem bílkovin a zařadit více zeleniny. Vrásky před ušima naznačují, že jsme dehydrovaní a měli bychom zvýšit příjem tekutin. Nahnědlé nebo nažloutlé zabarvení v oblasti úst je typickým projevem problémů se spalováním a přeměnou tuků. Omezte nebo nejlépe úplně vyřaďte cukrovinky a bůček a jezte stravu s nízkým obsahem tuků. Také popíjejte tři hrnky zázvorového čaje denně, který pročišťuje organizmus a kúru vydržte alespoň týden. Hluboké důlky. Bývají často dědičné, ale pokud se objeví během let samy od sebe, můžou se za tím skrývat problémy s páteří. Všimněte si, jestli jste v poslední době nějak nezměnili držení těla. Pomohou pravidelné cviky na páteř. Z vrásky mezi spodním rtem a bradou se dá vyčíst genetická dispozice k oslabeným žilám. Denně kružte a hýbejte nohama tak často, jak jen si vzpomenete. Pokud máte sedavé zaměstnání, alespoň ohýbejte palce u nohou, jako byste chtěli něco zvednout ze země. Za příčnou vrásku na kořeni nosu zřejmě může obličejová mimika. Pokud je ale velmi hluboká, s největší pravděpodobností signalizuje špatně fungujícou štítná žlázu. Tento problém poznáte i podle toho, že je vám pořád zima nebo míváte často zácpu. Vhodné bylinky a strava vám pomohou. Příliš mnoho malých cévek nebo teček na nose naznačuje, že máte zvýšený tlak v horní části břicha. Ten vzniká, když často dýcháte jen povrchově nebo sedíte shrbeni. Dejte si pozor na správné držení těla nejen vestoje, ale i když sedíte. Párkrát denně si zacvičte: lehněte si, zhluboka dýchejte a ruce si položte na břicho tak, abyste cítili, jak se zvedají a klesají. Postupně se tak naučíte dýchat zhluboka. Viditelná prohlubeň nad vrchním víčkem symbolizuje nedostatek energie. Lidé, kterých se to týká, se brzy unaví a jsou rychle z formy. Vitalitu můžeme podpořit vitamíny řady B, železem nebo sprchováním střídavě studenou a teplou vodou.

Více se dočtete na slunecnyzivot.cz/2013/06/oblicej-jako-zrcadlo-nasich-organu/ © Slunečný život

1 komentář:

  1. Chcete prodat své ledviny? nebo hledáte příležitost prodávat svou ledvinu za peníze z důvodu finančního zlomu a nevíte, co dělat, pak nás kontaktujte a my Vám nabídneme dobrou částku pro vaše ledviny. Jmenuji se (doktor Elvis Whyte) jsem Phrenologistka v naší nemocnici, která se specializuje na operaci ledvin a také se zabýváme nákupem a transplantací ledvin, kde žijeme odpovídající dárce. Kontaktní email: doctorelviswhyte@gmail.com nebo whatsapp +2347083629144 pro více informací

    OdpovědětVymazat