pátek 6. října 2017

Terence McKenna - Výzva (české titulky) - O relativitě jazyka - videa

 Úžasná, nekompromisně pravdivá výzva Terrence McKenny.

 

Terence McKenna mluví o výzvě, které čelíme, archaickém revivalu, psychedelickém mystériu, kultuře a transformaci.

 

 

"Stali jsme se velmi, velmi nemocnými. A tělo v nerovnováze, jako jakékoliv tělo, když se cítí nemocné začíná produkovat protilátky a strategie pro překonání nemoci. A dvacáté století obrovsky usiluje o samovyléčení. Projevuje se velmi různorodě jako surealismus, body piercing, používání psychedelik, sex bez předsudků, jazz, experimentální tanec, rave párty, tetování. Seznam je nekonečný...  Co mají všechny tyto věci společné? Představují různé styly odmítnutí lineárních hodnot. Společnost se svým způsobem snaží léčit sama archaickým revivalem. Tím, že oživuje archaické hodnoty. " 

 

 "Cesta je známá. Vy se prostě musíte otočit zády ke kultuře, která se stala sterilní a mrtvou. Jděte s programem žijícího světa a posílení představivosti." 


Překlad: Cyberhouby

 

 

 ___________________________________________________________________

 

  ... Lingvistické pravdy. Či také pravdy, obsažené v jazyce a iluze, které jazyk spřádá, poněvadž kdosi, vcelku moudrý, pravil, že jazyk byl vynalezen, aby lidé mohli lhát. Jinými slovy vám dopřává ten překrucující součinitel mlžení, kdy se někdo zeptá "Proč jsi to udělal?" A tou nejlepší odpovědí je "Já to ale neudělal."

 

 Část přepisu, jako závdavek :) 


" Nejsou žádní králové x, šedé vousy v bílých pláštích, tvořící posvátné panennské ohně reality. Není žádná - realita. Jsou jen lidé, kteří tohle vědí, či lidé, kteří to nevědí a proto jsou manipulováni těmi, kteří to vědí. To rčení je pravdivé! Či "dostatečně pravdivé"  


Překlad : Roman Kocián 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat