neděle 23. července 2017

VOLKER PISPERS ( DE): Konec kapitalismu je blíže, než si myslíte!



                                                                                                                                                           Brilantní Volker Pispers nám ukazuje, co se děje v kapitalismu špatně a proč je kapitalismus v závěrečné fázi svých křečí.

 

 

 

 

Volker Pispers (narozený 18. ledna 1958 v Moenchengladbach-Rheydt) je německý kabaretumělec, který je dobře známý pro svou politickou satiru.  Jeho komické vystupovaní zahrnuje drastické a někdy i sarkastické komentáře k aktuálnímu dění, hovoří  především o politické situaci v Německu, ale  stejně tak o politice Spojených států od 9/11 a během války v Iráku.






Po jeho dokončení studia, Pispers přesunuta do Bonnu a později Munster, kde studované anglické, teologie a pedagogiky. Od roku 1979 do roku 1980 působil jako cizího jazyka asistenta v Anglii, kde on vyvinul zálibu v černé komedie.



Po návratu do Německa působil jako člen několika dětských uspořádání divadelních a kabaretních. Jeho první sólové programy, kabarety sám o sobě, (hříčka na "zachraň se pokud je to možné"- "pokud je to možné se ušetřit"), byl poprvé otevřen v roce 1983. Ve stejném roce ukončil vzdělání a začal pracovat jako anglický učitel. V roce 1990 se stal členem souboru Divadla Kom(m)ödchen v Düsseldorfu a později svým uměleckým šéfem. Nicméně, v roce 1991, se vzdal této pozice k vůli turné v Německu se svým sólovým programem. Přes 1990 získal řadu ocenění se stal známou postavu v německém politickém kabaretu.



V roce 2002 se poprvé vydává na turné se svými programy ... až do nedávné doby, které  byly původně koncipovány, jako nejlepší z jeho dvaceti let v kabaretu. Byly  mimořádně úspěšné a udělaly jej mnohem více populárním, oblíbený je zejména kvůli jeho tvrdé kritice administrativy George W. Bushe a irácké válce. Díky svému obrovskému úspěchu, Pispers pokračoval v cestě po Německu s programy, které jsou často aktualizované podle posledního vývoje, do roku 2015. Stal se tak stal horlivým kritikem neregulovaného kapitalismu ..




Žádné komentáře:

Okomentovat