úterý 16. dubna 2019

Jan Vojáček - Biologie laskavosti - Umění být zdravý a šťastný i díky laskavosti - video



MUDr. Jan Vojáček - "Jakým způsobem se dá obnovit zdraví."

 "Náš organismus má všechno potřebné k tomu, aby byl schopen se vyléčit. Tak jak už řekl Hippokratés, že to skutečně co léčí, jsou naše vnitřní samoléčebné schopnosti."

 

 Přepis úryvku z videa:  

 

"Dlouhou dobu se myslelo, že problém je v našich genech, ještě dnes se to můžete dozvědět. Nemoc je prostě osud, který nám je dán a my jsme jeho obětí. Jsme obětí svého osudu a proto v čase nevyhnutelně vznikají nemoci. Protože v čase se dějí určité chyby v našem genetickém přepisování a tím pádem ty chyby nejsou správně opravovány a dochází tedy ke vzniku nemocí. Často se o tom dneska hovoří ještě vzhledem k onkologii. Ale dávno, dávno tato teorie již neplatí."

 

 

  "Byly učiněny zkoumání na dvojčatech. Další důležité objevy kde se zjistilo, že DNA je pouze určitý blueprint je to pouze určitá predispozice, která v průběhu času se podílí buď na vznikání nemocí nebo na udržení zdraví vzhledem k tomu, jaké signály se k naší genetické informaci k našemu DNA dostávají. Proto kdysi dávno v roce 2010 vznikla nová věda, která se nazývá epigenetika. Epi - znamená  - Nad - Epigenetika znamená, že v naše těle existují signály, které určují jaké geny se vám budou ve vašem těle aktivovat. A kdyby jste si mohli tipnout kolik  procent teď a tady genů skutečně používáte proto, aby jste fungovali, aby jste měli tělo takové jaké máte, aby jste vůbec sem mohli přijít, aby jste mohli uvažovat, aby jste mohli prožívat. Kolik procent z celkového množství vašich genů aktivně používáte. Je to pouze 1 až 5 % genů. Tím pádem vy máte obrovský variabilní prostor pro to, které ty geny to budou."

 

 

 "Takže epigenetika hovoří o tom, že my nejsme obětí. Krásně o tom hovořil Bruce Lipton biolog který se zabývá epigenetikou. My nejsme obětí osudu, my jsme jeho Tvůrce, my jsme Tvůrce svého života. My jsme Tvůrce svého těla, my jsme Tvůrce svého zdraví nebo nemoci. Jenom tato moc nám je odebírána. My tuto moc odevzdáváme, my ji odevzdáváme do rukou někoho venku. Často samozřejmě do rukou lékařů. Jsme tím pádem zamknuti v roli oběti."

 


 

" A tady už se dostáváme do pozice, že neustále dochází k vládnutí strachu a nebo lásky. Protože, strach je, jak o tom mluvila Kamila. Určitý ochranný mechanismu, ale jenom v okamžiku, kdy funguje pro nás a skutečně nás chrání před nějakým nebezpečím, ale dnes se stal strach, který samozřejmě v průběhu času si vybere svoji daň. Protože láska, jako ten řekněme protipól strachu. Ta má tu skutečnou schopnost tvořit. A dneska a to je ta největší výzva pro systém zdravotní péče, dneska systém zdravotní péče je založen právě na strachu. A ne na lásce. A tím pádem laskavosti k tomu člověku, ale to je něco co vy budete muset uchopit a převzít kontrolu nad svým životem. A to skrze právě lásku a laskavost jako projevem lásky a tak jak o tom mluvila Kamila. Projevem Sebe- lásky, protože s pozice Sebe- lásky, může teprve lásku rozdávat."

 

 

"Já znám obrovské množství lidí, kteří by se rozdali, ale s pozice nízké sebe hodnoty a sebelásky a dřív nebo později se zdestruovali. To znamená nejde o to aby vy jste se nejprve začali rozdávat pro ostatní, aby jste si svoji lásku potvrdili ve vnějším světě. Vy potřebujete teprve najít lásku k sobě. A teprve potom se začít rozdávat. Protože jinak vás to dřív nebo později zdestruuje. A my už dneska, jako lékaři víme, jakým mechanizmem se to děje. Je to mechanismem, kdy neustále se z našeho emočního mozku uvolňují do našeho těla určité molekuly, které kolují v naší krvi. A krev je právě to nejdůležitější kultivační médium pro naše buňky a naše geny. To je to kultivační médium, které rozhoduje jestli budete zdraví nebo ne. To co vám koluje v žilách, rozhodujete každýma nestálýma volbami v každém okamžiku......."



....."Bylo zjištěno v dnešní době, my jako de facto generace poválečná našich rodičů a prarodičů, takže si odnášíme 70% negativních vzorců z prvních sedmi let života. Jak můžeme zůstat zdraví? Jak můžeme zůstat zdraví, když naše mysl je na programována ze 70% na negativním přesvědčení o sobě a o světě. Jak můžeme zůstat zdraví, když nemáme sebe- lásku a sebe - hodnotu, která se vytváří symbiotickou vazbou k matce první dva roky života. A zjistilo se že bohužel ta dnešní doba sebou nesla takové aspekty, že matky nebyly schopny předat dostatečnou nepodmínečnou láskou sebe- lásku svým dětem. ......."


Více ve videu:




Žádné komentáře:

Okomentovat