sobota 2. prosince 2017

Důkazy skutečně utajovaných informací o tunelech a šachtách pod Sfingou, záměrné mlžení dr. Hawaase? - video



 S největší pravděpodobností se uvnitř a pod Velkou Sfingou v Gíze, v Egyptě nacházejí tunely, šachty a komory. Toto video ukazuje snímky, které to nejen dokazují, ale potvrzují, že egyptské úřady (včetně Zahiho Hawasse)je utajují, ​​což trvá již desítky let. Znamená to, že neskutečná Síň záznamů skutečně existuje?     

( Přeložil : Roman Kocián)

 

 Přepis videa:

Autor:  Jimmy (bývalý vyšetřovatel pro krádeže a podvody, válečný veterán)

 

 

  Již po nějakou dobu se spekuluje o tunelech, šachtách a komorách uvnitř Velké Sfingy a pod ní. Včetně možnosti, že zde je i Síň záznamů. V tomto videu se s vámi podělím o několik klíčových důkazů, které ukazují, že nejen tyto tunely, šachty a komory existují, ale že existuje také aktivní snaha ze strany egyptských úřadů o zadržování informací, ze kterých by se to občané světa mohli dozvědět.

 


 Dovolte mi, abych začal tím, že se budu zabývat konspirací, podle které jsou na vrcholu hlavy Sfingy nějaká dvířka. Alespoň na to mnoho lidí poukazovalo v souvislosti s různými články. Shlédl jsem na toto téma nějaké videozáznamy na webu a lidé pod nimi v komentech často píší, že jde o počítačovou animaci, že na tom vrcholku žádná dvířka nejsou. Jde jen o barevnou fluktuaci a o nic nejde.

 

 

 

A tak jsem se rozhodl, že se na to podívám sám prostřednictvím Google obrázků a uvědomil jsem si, že k dispozici je tak málo leteckých snímků Sfingy, až se zdá, že létat nad ní egyptské úřady neumožňují. A tak jsem šel na Google mapy a to bylo taky zbytečné, protože jak sami vidíte dle největší fotografie, jaká je zde, jde o to nejlepší přiblížení, jakého můžete docílit.

  

Tak jsem fotografii ořízl, či vzal jsem oříznutý snímek a na něm můžete zahlédnout jakousi bílou skvrnu.

 

 

 

 Také jsem použil aplikaci Google Earth a podíval se tam. Zcela zbytečně. Je to nakreslené. Co s tím mám dělat? Ale vždycky to takhle nebylo.

 

 Rozhodl jsem se proto vrátit ke Google obrázkům a provedl spoustu různého vyhledávání. Byl jsem docela nápaditý a našel jsem fotku z roku 1925. A jak je na ní patrné, myslím, že je tam člověk, který stojí v tom, jak by se to dalo nazvat?

 

 

 V 1,2 až 1,5 metru hluboké dutině. Je to šachta? A vede to někam? Ve skutečnosti toho moc nevidíme, ale pak jsem trefil jackpot. Nemyslím, si, že jste tyto fotky někdy viděli.

 

 Tak máme tady fotografa, který dělal v květnu 1990 článek pro New York Times a jak na této fotografii vidíte: Ano, uprostřed je dr.Zahi Hawass osobně. Věnujte prosím pozornost lešení nad hlavou Sfingy. Poněvadž na další fotografii, no přesvědčte se sami. Co je to?

 



Nevím, co je dál za tím. Fotograf to tam dolů nenamířil, to je vše, co lze uvidět. Nějaký poklop, ale vede to někam dál? 

 

 

Je nějaká možnost, že to souvisí se zobrazením, jež ukázal radar, který objevil ve Sfinze nějaké dutiny? Mohly by vést k tzv. komoře pod tlapami Sfingy, o které se budu krátce zmiňovat?  Nemáme zřejmě dost informací, abychom mohli učinit nějaký druh závěru?

 

Tohle asi není počítačová animace. A přišlo mi opravdu zajímavé, že se egyptské úřady snaží tolik zabránit někomu, aby o tom věděl.

 

 

Ano, je tady další spekulace, která mě přivádí k mému druhému příkladu, že na vrcholu Sfingy jsou nějaká dvířka nad šachtou. A Zahi Hawass vzal dokonce v roce 2009 lidi nahoru i s kamerou a ano, ta dvířka existují. Na videu ta dvířka otevírá a odkaz tam, kde to uvidíte, je pod tímto videem. Jde asi o 3 a půl minuty. Určitě byste to měli zhlédnout. On tam ty dveře otevírá, ukazuje dolů, a na dně je tam jasně něco, co vede dál. Lze to vysledovat ze stínů. 


Kterým směrem to vede, však nemám tušení. On sám říká, že to nikam nevede, a že když sejdete dolů, není tam nic k vidění.

 

 

Říká, že tam lidé pravděpodobně kopali, když hledali poklady. Proč třebas jen nepřipevnili kameru na lano a nespustili ji dolů? Nechte nám se podívat: můžete říct, že to nějakým směrem vede, tak jakým směrem to je?

 

Pokud tam dole nic není, v pořádku, ale ukažte nám alespoň fotografii, nějaký snímek. Proč je to tak tajné? A nezapomínejme, dr. Zahi Hawass po dekády odmítá možnost, že pod Sfingou či ve Sfinze samotné existují nějaké tunely a svou historku změnil mnohokráte, jak se ještě zmíním ve videu později.

 

Otázky však přibývají. Mohlo by to vést k dutinám ve Sfinze anebo k těm, které byly detekovány pod ní?

 

 

Chci připomenout, že ti, kteří prováděli nějaká měření s radarem, ukázali, že tam něco je.

Dovolte mi nyní přejít k dalšímu místu, kterým je tento neznámý šachto-tunelový vstup při základně Sfingy v zadní části vlevo od ocasu. Koukněte na ty fotky. Kdokoliv, kdo toto stanoviště navštíví, může vidět, že to tam je. Směřuje to doleva a je to příliš tmavé. Ale sám dr. Zahi Hawass v tomto videu přichází ke Sfinze a tento tunel ukazuje.




Opravdu sestupuje dolů do komory skrze šachtu, bere s sebou kameramana a sám Zahi na videu říká, že to nikam nevede. Že to odkryli a že tam není nic k vidění. Kameraman však s kamerou nenamířil ani do opačného směru, jen... Chci říct, jasně, že to někam vede. Jak těžké by to pro kameramana bylo se otočit, posvítit baterkou a ukázat nám, co je tam dál. Kterým směrem to vede?




 

OK, řeknete nám: nic tam není, alespoň nám dovolte vidět to nic. 

 

Proč není veřejnosti k dispozici jediná fotka anebo video, které by ukazovaly něco za tímto bodem? Proč je to takové tajemství? Většina lidí ani neví, že to vůbec existuje. A co je na tom zajímavého, je, že v 70. letech se uvolnil kamenný blok a tak tam začaly vykopávky, jichž se účastnil také Mark Lehner, jsa velice blízkým spolupracovníkem Zahi Hawasse po desetiletí. Tehdy při kopání této tunelové šachty strávili 3 týdny, načež Hawass řekne, že to nikam nevede a že tam nic není. Chápu, že vykopávky nějaký čas zaberou, ale 3 týdny, když to nikam nevede a nic tam není?

 

A oni se rozhodnou pokračovat a zahalit se mlčením, přičemž nikdo nevidí, co dělají? OK. Připomínám, že se příběhy datují stovky let do minulosti, ve kterých se praví, že tu je tunelový systém, který spojuje Velkou Sfingu a Síň záznamů s pyramidami.

 

 

Mohlo by to tak být? Další případ, který bych rád zmínil, se týká toho, když byla radarem pod zemí pod tlapami objevena něco jako dutina v podobě komory, což je informace, kterou zmiňují John Anthony West a Robert Schoch. Zahi Hawass vedl tým, který provedl nějaké zkušební vrty a jejich závěr byl, že nenašli absolutně nic a není tam nic k vidění. Tak si to ujasněme. On tvrdí, že se radar mýlil, tak proč nedovolí někomu jinému, aby to znovu ověřil? Proč jste to odložili a zabránili ostatním archeologům to zkontrolovat? Tak jako John Anthony West a Robert Schoch?

 

Pak jsem ale objevil něco opravdu zajímavého, když jsem procházel videa Briana Foerstera na toto téma.

 

 

 Poukazuje na nesmírně zajímavý fakt, že samotná Sfinga je vytesána z vápencového podloží. Rostlá skála je všude okolo ní, nalevo, napravo od ní i mezi jejími tlapami, s výjimkou jediné malé oblasti před nimi, na které jsou tyto kamenné dlaždice. Tady vidíme, že se začaly nahrazovat, jsou velice staré, potřebují údržbu a restaurování. Proč byste však před Sfingu dávali kamenné dlaždice, přičemž jde o jediné místo v okolí, kde jsou, mimochodem.

 



 

A shodou okolností je to místo, pod kterým radar identifikoval dutinu komory, či něčeho podobného. A když se podíváte na tyto další fotografie, vidíte, že od té doby celé místo pokryli, alespoň místo s kamennými dlaždicemi, těmito paletami. Mohly by tyto dlaždice označovat nějaký druh střešního systému pro komoru níže?

 

 

Chtěl bych tímto poukázat na něco jiného, co je opravdu zajímavé: když půjdete na Wikipedii, se kterou z mnoha důvodů nesouhlasím, ale když tam zabrousíte na heslo Velká Sfinga, zmáčknete ctrl+f a budete hledat slova "šachta", "komora", "tunel", "pod zemí", "pod sfingou", cokoli "pod", "Síň záznamů", žádné z těchto slov se neobjeví. Ani jedno z nich.  To je opravdu zajímavé. Ale pokud se podíváte na Síň záznamů, která má vlastní stránku na Wikipedii, najdete odkaz na Velkou Sfingu. Ano. A samozřejmě najdete také odkaz na pseudo archeologii. Pokud si myslíte, že Wikipedie je nespolehlivá, protože to může kdokoliv editovat, no, to už tak dávno není a to už několik let.

 

 

 

Wikipedie byla zakoupena a je financována.  A Cheryl Atkinsonová, doporučuji podívat se na její téma o Wikipedii v TED, tam to podrobně popisuje a pokud mi nevěříte, zkuste si tam něco vyeditovat sami a uvidíte, co se stane.

 

 

Nyní mi dovolte přejít k něčemu velice zajímavému. Sám dr. Zahi Hawass se objevil v televizi a tam uvedl, že nalezl 29m hlubokou šachtu, která se nachází přímo mezi Sfingou a druhou pyramidou Chefrona. Tvrdil, že tam dole je hrobka a dost možná boha Osirise samotného. Bůh podsvětí, bůh posmrtného života. Ve skutečnosti je slavný kvůli tomuto vyobrazení, ale můžete ho najít všude jinde. Tato vyobrazení jsou v Údolí králů a všude okolo.

 


Taky je zajímavé, že je všude celý bledý a co to znamená. Narazil jsem na video, které je z TV Fox, bylo dle mého natočeno v roce 1999, možná 96, ale vzali tam s sebou celý štáb. I tuto dámu a došli na to místo, ukazuji vám screenshoty z toho videa, doporučuji se na něj podívat, odkaz je pod videem, trvá 13 minut a je fascinující. A jak tady můžete vidět, je to více vrstev nebo úrovní, které prošli a nejhlubší je v hloubce 29m.

 

Takže nejprve sestoupili touhle šachtou, vytesanou do pevného vápencového podloží do prostřední úrovně, kde je řada hrobek. Také je tam sarkofág. Dokonce nějaké zbytky kostí. Místo však bylo podle všeho vyloupeno. Pokračovali a jak vidíte, jdou odtud…, mimochodem, je to 17 až 20 metrů hluboko. Těžko říct, co žena ve videu říká, ale jak se dostanou do další sady šachet, které se odtud odvíjejí, je to dalších 15-18 metrů dolů do celkové cca 30 metrové hloubky. Podívejte, jak je to působivé.

 

 

 

 

Sestupuje to do hlubin země pod Gízskou plošinu a tam je neuvěřitelné pohřebiště. 4 masivní pilíře s hieroglyfy a petroglyfy obklopené vodním příkopem a mimochodem, tato lokalita byla úplně ponořena ve vodě, když ji našli, museli ji vyčerpat, nějakou dobu to trvalo a jak jí ukazuje tento obrovský sarkofág je stále asi 30 cm pod vodou. On si myslí, že je to pravděpodobně Osiris, ale stále ještě nebyli přesvědčeni, protože prováděli vykopávky.

 

 

Tento sarkofág je sám o sobě dlouhý 2,7 metrů. Víko i pouzdro váží každé dle Hawasse přibližně 11-12 tun. A když se ho paní zeptá, jak sem tu masivní věc dostali, přichází s teorií, nikdo neví, ale jeho teorie zní, že pravděpodobně vykopali druhou šachtu. Takže oni nejprve vykopou první šachtu, naplní ji pískem, potom druhou hned vedle, písek začnou v té první odebírat a tak se sarkofág v té první pomalu sám pohybuje pískem až dolů.

 

Dává to smysl, až na fakt, že pro to není žádný důkaz. První šachtu, pokud tomu tak skutečně bylo, byste museli najít uvnitř perimetru samotné komory, nebo bezprostředně mimo její obvod. S tou teorií není něco v pořádku, ani archeologové nic takového nenašli. Přičemž by to nemělo být tak těžké. Ale opět, každé patro/úroveň má svoji šachtu, kolik by museli těch sekundárních šachet vykopat skrz vápencové podloží? To není snadný úkol. Podívejte se na tu preciznost. Ale tady je to ještě zajímavější:



Zahi Hawass ji zavedl až sem, jak můžete vidět, jsou tam dva tunely, které vycházejí přímo z této hrobky. Ani jeden z nich, jak tvrdí, nebyl nikdy prozkoumán, a on sám neví, co tam může být. To jsou jeho vlastní slova, mimochodem. Ve videu to uvidíte.

 

No, především, sám tomu nevěřím. Nevíš, co tam je, nikdy ses tam nebyl podívat? No to určitě! Ale proč tam alespoň na chvíli nenamíří kameru s baterkou? Proč takhle mlží? Kterým směrem ty tunely pokračují?

 

To je neuvěřitelně důležitá otázka, zvážíme-li fakt, že je v těchto legendách zmíněno propojení Síně záznamů, která se má nacházet pod Sfingou, podzemními tunely k pyramidám. Víte, to je ten stejný člověk, opět do Egypta se navrátivší, ačkoliv byl propuštěn z místa ministra pro egyptské památky kvůli korupci a několik let po jeho vyhazovu byl zapleten do masivních krádeží artefaktů z pyramid.

 

A do čeho je nyní zapojen. Dostal se z háčku a byl vybrán jako člověk, který bude vést archeologické práce na 3 tajemných, nově objevených komorách v samotné Velké Pyramidě. Jak jste možná viděli ve zprávách a já sám to zmiňuji v několika videích, on je ten chlapík, který vede výzkum. Ten stejný člověk, který několikrát změnil svou verzi o samotné existenci komor a tunelů ve a pod Sfingou. Popřel všechno, co bylo kdy zveřejněno, jen aby řekl: Ano, jsou tam nějaké tunely a šachty, ale ať vedou kamkoliv, není tam nic vidět.

 

Měli bychom si dát jedna a jedna dohromady: Jsou zde šachty, jsou zde tunely, neposkytují nám žádné informace,víte, není to divné? Nikde žádná fotka ani video o tom tam dole. Ukážou nám jakýsi kousek a tam se zastavili? Není to podezřelé? Anebo fakt, že, zdá se, kontrolují Wikipedii. Všichni ti anonymní moderátoři. Je to koupené a placené těmi, o kom se domníváme, že to dělají. Ať je za tím kdokoliv, není náhoda, že jsou na Wiki stránce o Sfinze zcela vynechány tunely, šachty a komory a Síň záznamů. A bez ohledu na to, že se na Wikipedii nikdy nepodíváte, jde o stále nejvíce využívaný zdroj informací. Není to náhoda, že se objevuje na samém vrcholku Google vyhledávání. Je to důležité, protože jde o podvod na obyvatelích světa.

 

 

Zamlčují informace, utajování je skutečné. Existuje dostatek informací, abychom došli k závěru, že tam něco je. To víme. Zbývá tedy otázka: Vede ta tunelová šachta, kterou nám před desetiletími předvedli na TV FOX do anebo ze Sfingy?

 

Překlad: Roman Kocián 

 

 

  Originál : 



Great Sphinx of Giza Egypt: Secret Tunnels Confirmed - Ancient Egyptians & Hall of Records

 







Odkazy: 


Zahi Hawass & Mark Lehner - Pod Sfingou a otevření krytu šachty na vrcholu Sfingy:

https://www.youtube.com/watch?v=SOc6RWaGQC0&feature=youtu.be

 

Zahi Hawass objevuje "Hrob Osirise" 95 stop pod Gizskou plošinou:

https://www.youtube.com/watch?v=1Hg-mLcA-GE&feature=youtu.be

 

Brien Foerster vysvětluje možnou komoru pod tlapami Sfingy a analyzuje kamenné dlaždice / okolní skalní útvary: 

https://www.youtube.com/watch?v=or-6ulewzaU 

3 komentáře:

  1. mrkni na tenhle dokument
    https://www.youtube.com/watch?v=siYzxW0C-Wg&list=PLYeCauWmm6wG_HSjiuQgkGVqxSj1Q_IQ2

    OdpovědětVymazat
  2. Ohledně editace Wikipedie - není to žádná záhada, pokud tam upravíš něco smysluplného, např. opravy, překlepy, doplnění, odzdrojování, samozřejmě to tam zůstane, ochrana je tam proti tzv. zvandalizování, kdy různí správci i z ČR prostě hlídají obsah a každá editace je pro ně vidět.

    OdpovědětVymazat
  3. Podívejte se na tahle videa:
    https://www.youtube.com/watch?v=8WKsnm48oc4
    https://www.youtube.com/watch?v=5nfTlaYcIhk

    Celá Sfinga byl jeden vysílač záření. Energie byla generovaná pyramidou. Na videích je ukázáno, kam toto záření bylo nasměrováno. Když se podíváte na mapu, tak uvidíte i místo kam Sfinga energii odesílala.

    Ty chodby asi nebudou žádný terno z hlediska objevů, ale pouze vlnovod.

    OdpovědětVymazat