sobota 23. prosince 2017

Tohle starověcí Egypťané nepostavili - Osirion a ztracené starověké technologie - plus video


  Osirion 

 

  "Je zřejmé, že jde o další důkaz existence globální civilizace, která zde byla desítky tisíc let před námi."

 ____________________________________________________________________

Další video šikovného mladíka Jima z kanálu Bright Insight, ve kterém se zabývá lokalitou v Abydosu v Egyptě, zvanou Osirion. Jak na svých stránkách o tomto místě píše Suenee: "Osirion se nachází pod chrámem připisovaném Setimu I. v Abydosu, 45 km severně od Luxoru v Egyptě. Přesné časové určení vzniku není možné, neboť neobsahuje žádné autentické dobové nápisy. Je to úžasná megalitická stavba, u které ale bohužel nevíme, kdo ji postavil, jakým způsobem a hlavně s jakým záměrem? Stavba se nachází vedle a o několik metrů níže než-li chrám Abydosu. Na rozdíl od Abydoského chrámu má úplně jinou konstrukci, jiný styl stavby a je vyrobena z obrovských megalitických žulových kamenů. Některé váží více než 100 tun a jsou poskládány s naprostou přesností. Mezi jednotlivé bloky nelze vložit ani žiletku. Povrchu kamenů je hladce leštěný a jeví se, že byl vytvořen s obrovskou přesností. Jak již bylo zmíněno, na kamenech neexistují autentické dobové nápisy. Na některých místech najdeme několik hieroglyfů, které byly zjevně přidány o mnoho let později."

(Přeložil: Roman Kocián)

 

 

 Přepis videa:

 

Autor:  Jimmy (bývalý vyšetřovatel pro krádeže a podvody, válečný veterán)

 

 Osirion se nachází pod chrámem, připisovaném Sethimu I. v Abydosu v Egyptě. Situován přibližně 550km jižně od Velké pyramidy v Gíze je dalším příkladem prehistorické civilizace, protože jistě nepochybíme, když řekneme, že lidé, kteří v Egyptě před několika tisíci lety žili, také známí jako starověcí Egypťané, tuto stavbu nemohli postavit. Ve skutečnosti neexistují žádné fyzické nebo vědecké důkazy, které by naznačovaly, že to udělali. A jak lze spatřit na fotografiích, je toto místo naprosto neuvěřitelné.

 


Je velice těžké pochopit, jak masivní tyto žulové bloky jsou, dokud se vedle nich nepostaví lidé. Což je však docela vzácné, poněvadž prohlídky tohoto místa byly ukončeny před lety kvůli záplavám, a toto místo bylo zaplavováno opakovaně, od doby, co bylo objeveno. Ve skutečnosti, když to našli, bylo to pohřbeno.

 


  A jak zde vidíte, máme tu nákres či mapu místa, které je samozřejmě označováno jako chrám. Není to legrační? Jak je všechno za starověkých čas vždy chrámem? Také při pohledu na toto místo musíte vzít v úvahu, že kdysi mělo střechu. Ve skutečnosti neuvěřitelně působivý střešní systém, jehož náznaky vidíte zde, přičemž střecha byla dokonce dvojitá, o tom se zmíním později.

 


 

Vidíte taky vchod, toto stanoviště pojímá asi deset jakýchsi komor, přičemž jsou jejich fotografie velice vzácné. Toto jsou jediné, které jsem našel.

 


 

Bohužel je o tomto starobylém místě velice málo informací. Existují různé umělecké interpretace toho, jak vypadalo před tím, než bylo opuštěno, rozpadlo se, nebo bylo zničeno. Vidíte, že je ve střešním systému nějaká kruhová struktura typu oválného oblouku. Nějaké důkazy lze také spatřit na této černobílé fotografii. Ale jedna z opravdu úžasných věcí je velikost a váha těchto žulových bloků. Sami můžete porovnat ostatní pilíře s velikostí vstupu/dveří. A to tady jde o normální velikost vchodu, přičemž když se na tyto fotografie podíváte, neuvědomíte si, že mnoho z těchto sloupů jsou kvádry cca 2,5 na 2,5 metrů s 3,6 metrovou výškou. Inžen& yacute;ři odhadují, že s těmito mírami a předpokládanou hustotou žuly 2900 kg/m3 mohou mít tyto pilíře každý hmotnost 67 tun. A co je ještě bláznivější, je skutečnost, že byly vytěženy z lomu v Asuánu, který je 320 km daleko. Jak je na vzdálenost 320km přepravili, je zjevně tajemství. Existují pouze různé teorie, jak to mohli udělat. A co je ještě zajímavější, je otázka, jak je vyzvedli na svá místa. Jak tady vidíte na této fotografii, kvádry, když je dávali dohromady, měly spojovací klíny.

 


Při bližším pohledu zjistíme, že celý střešní systém měl dvojitou vrstvu, což je neuvěřitelné, zvážíme-li, jak masivní tyto bloky jsou. A oni to udělali dvojitě? Proč by to u všech všudy dělali? Chci říct, šlo snad o nějaký bunkr proti bombám?

 


Řekněme, že se jedná o chrám určený k modlitbám a oni pak vytvoří střešní systém, jako je tento, s takovýmito pilíři, které jsou tak velké, jak jsou, domnívám se, že tady jde o něco jiného. Jak jsem však na začátku tohoto videa zmínil, neexistují žádné fyzické nebo vědecké důkazy, které by podporovaly tvrzení, že toto místo postavili staří Egypťané. Neměli na to nástroje.

 


  Zde se jedná se o exempláře bronzových a měděných pil, které staří Egypťané používali, tak jak byly nalezeny při různých archeologických vykopávkách. Jak však sami vidíte na této fotografii, jde o nejlepší exemplář egyptské pily, který přetrval. Ve skutečnosti jich bylo nalezeno velice málo. Podívejte se na její rozměry, které, pravda, nemám, ale jen to srovnejte s rukojetí. Sama čepel musí mít délku ne větší než 60 cm.


Jak pak u všech všudy mohli s něčím tak malým uřezat žulový blok 2,5 na 2,5 na 3,6 metrů?

 


Hlavní názorový proud Egyptologů a archeologů přichází s různými teoriemi o pilách, které museli mít. Dokonce tvrdí, že některé z nich mohly být 4,5 metru dlouhé.


Když ale nahlédneme důkazů, žádné nejsou. Neexistuje jediná pila větší než ta, kterou jsem vám ukázal. A žádná taková nebyla ani nikdy ze starověkého Egypta objevena. Neexistují žádné obrázky, hieroglyfy, petroglyfy, které by na nějaký takový typ pily ukazovaly. Větší, než jakou jste viděli. Ve skutečnosti jedinými exempláři obrázků, které jsem ze starověkého Egypta našel, jsou tyto dva, které jasně ukazují, že ten stejný typ pily používali na řezání dřeva. Nikoliv kamene. A když byly tyto metody testovány, bídně dopadly.

 


Beze srandy. Ta nejvíce Egyptology a archeology protěžovaná teorie jsou bronzové, měděné pily. Podívejte se na toto krátké video. Nemá ani minutu. Uvidíte na něm Marka Lehnera osobně, mj. jednoho z předních autorit na starověký Egypt, jak se ji snaží prokázat tím, že ukazuje, co starověcí Egypťané používali. Jen se podívejte na toto krátké video.


--------------------

„Tak, před sebou máme veliký žulový blok. Jak může tato měď uřezat tvrdou žulu? Dokonce i se zuby je měď sama o sobě příliš měkká. "Do drážky nasypeme písek a teprve na něj položíme pilu a samotné řezání necháme na písku.“


"A Denisi, dočkáme se nějakého pokroku ještě během našeho života?"


"Ano, pokud přijdeš za hodinu, najdeš asi 4mm vyřezané do kamene."


"Děláš si legraci? Za hodinu budete na čtyřech milimetrech?"

 


"No, provádím spoustu experimentů a mohu zaručit, že se tímto kamenem proříznu rychlostí 4mm za hodinu." (JEDEN 2,5 metrový řez pro blok vyjde s takovou na 26 dnů NEPŘETRŽITÉHO řezání, blok má 6 stěn ;) - pozn. RK)


„Pila pak šla mnohem lépe, jakmile jsme přešli k použití vody s pískem. Jak sami vidíte, toho jsme dosáhli během několika málo dní.“

 


--------------------

4 mm za hodinu? Dělají si srandu? A i když to šlo s vodou rychleji, co to znamená? Bylo to dvakrát rychleji? 8 mm za hodinu?


I kdyby dali 2,5 cm za hodinu, jakože podle demonstrace to nedali.


A znovu. Takto veliká pila nebyla nikdy nalezena. Také nenašli žádnou s pilovými zuby. A hrozně se plnila. Ale i kdyby to fungovalo. S takovou mírou rychlosti a s přesností, která je potřeba, protože tyto kamenné bloky jsou neuvěřitelně přesné? A všechny ostatní metody, které nám Egyptologové předkládají, ať už jde o bronzová dláta či kamenná kladiva, nee, žádná z těch metod toto místo nemohla postavit. Ani se přiblížit.

 


Tím nechci říci, že starověcí Egypťané nemohli vytvořit působivé věci. Na mysli mám např. Hathořin chrám, který je neuvěřitelný a chystám se o něm také udělat video. Musím ale na tom více zapracovat. Ale zdá se mi, že toto místo starobylí Egypťané postavili, musím udělat další výzkum.


Koukněte, jak obrovské jsou tyto sloupy v porovnání s lidmi, ale také pamatujme, že tyto jsou vyrobeny z vápence, který je na řezání výrazně snazší, než žula, a také je mnohem lehčí.

 


Takto to ale dělali. Stavěli je po částech, což je velice podobné tomu, jak sloupy stavěli starověcí Řekové. Jak při bližším pohledu vidíte, je stavěn po částech.


A tak ačkoliv je Háthořin chrám neobyčejně impozantní, pořád je to nesrovnatelné s tím, co bylo potřeba k řezání a opracovávání těch kamenů, které se nacházejí v Osirionu. Když jsem prováděl pro toto video nějaká pátrání, narazil jsem na video od Chucka, jutjůbera cfapps7865, kterého jsem prve zmínil.

 


Poukázal na jisté zajímavé detaily v tomto článku, který vyšel ani ne před dvěma týdny, který konstatoval, že se na stejném místě v Abydosu v Egyptě našly archeologické vykopávky, datované zpětně 7000 let. A že tento článek dělá několik věcí špatně:


Oni tvrdí, že to může ukazovat zpátky k první dynastii, čehož si Chuck ihned všiml a uvědomil si, že to tak není. Podle všech učebnic a všeho, co nám bylo řečeno, začíná první dynastie Egypta před 5000 lety. A my tu náhle máme něco o 2000 let staršího a to nic neznamená?

 


To je o 2000 let starší, než cokoliv, co ze starověkého Egypta známe. Dokonce o 1000 let dříve, než se datuje naše historie, protože Sumerové se zde objevili před 6000 lety.


Rovněž si všiml vodní eroze na vápencovém ohraničení tohoto místa. Velmi, velmi podobné tomu, které je okolo Velké Sfingy, což dokazuje, že je výrazně starší. Ale znovu Abydos, Egypt. Osirion versus 7000 let staré důkazy. Jinými slovy: je tu již důkaz, že zde lidé žili tisíce let před tím, než jsme si mysleli.

 


Další důkaz o tom, že to bylo vytvořeno prehistorickou civilizací. Podívejte se na tyto fotografie ze zadní zdi Osirionu. Koukněte na ty různé vytesané značky, a jak se velice podobají těm, které nyní vidíte z Cuzca v Peru. Podívejte na způsoby řezu, jak jsou si podobné. Ale je toho ještě víc. Koukněte na tyto různé boulovité výstupky, které najdete od Cuzca po Egypt, stejně tak jako v Machu Picchu, které jsou velice podobné těm, které se nacházejí právě tady v Osirionu.

 


Je tohle všechno náhoda? Protože ve skutečnosti existují další důkazy, které tuto tezi, že to náhoda není, podporují. Že se jednalo o globální civilizaci. Podívejte se na výrazné podobnosti mezi Machu Picchu a Egyptským Osirionem. Odděleny Atlantickým oceánem, prakticky na opačných stranách planety. A podobnosti zde nekončí, ať už srovnáme různé typy vchodů a konstrukcí, které používali. Použití lichoběžníkových vchodů, podobnosti v konstrukcích. Koukněte na tvar budov. Ano, je tohle jen náhoda?

 


Tvar řezů anebo samotné rozšířené použití pyramid na různých kontinentech. Pohleďte na tyto fotky: není to jasný rozdíl mezi touto kamennou zdí, na níž bylo zjevně k provázání použito blátěné malty, která se nachází právě v Cuzcu, a touto další kamennou zdí, která se nachází na stejném místě, ve stejné ulici?

 


 To je naprostý důkaz existence dvou různých civilizací. A zde můžete nahlédnout další příklady - zde v Machu Picchu - jak mladší civilizace v podstatě stavěla na základech té starší. To je ale důkaz, že ta starší civilizace byla mnohem pokročilejší, a když se vrátíme k Osirionu, vidíte podobný rozdíl, tentokrát vůči Sethiho svatyni. Naprostý rozdíl mezi těmito místy: K jejich konstrukci byly použity dva zcela odlišné typy technologií. A aby to bylo ještě zajímavější, Osirion je položen níže, než zbytek lokality. Vypadá to skoro, jako by to bylo zahloubeno, anebo to bylo postaveno tak dávno, že, jak víme, věci, které jsou starší, jsou hlou běji v zemi a novější výše. To dává smysl a tak to také přesně vidíte i zde. Abych to nějak uzavřel a co z toho vyplývá: lidé, kteří před pár tisíci lety žili v Egyptě, nemohli toto místo postavit. 

 


Tomu, že to postavili, nic nenasvědčuje. Nebyl zde nalezen jediný nástroj, který by podpořil skutečnost, že dokázali řezat žulové bloky, zvláště této velikosti. Nikde ani nebyl nalezen nějaký druh nástěnných maleb, který by nějak naznačoval, že nějaký takový nástroj měli a my ho dosud nenašli.

 


Musíme začít skládat dohromady střípky těchto shod okolností mezi Inky, či spíše mezi předchůdci Inků a Egyptem. Je zřejmé, že jde o další důkaz existence globální civilizace, která zde byla desítky tisíc let před námi. Přičemž důkazy o ní jsou už tak dávno odváty, kromě těch kamenných struktur, které vidíme v současné době. O tomto místě existuje více informací, které budu zkoumat a hledat, takže se můžete těšit na další část.

 

 

 Opatrujte se.

 

Překlad: Roman Kocián

 

  Originál: 


Ancient Egyptians DID NOT build THIS...The Osirion & Lost Ancient Technology

 


 

  Podobné téma:

 

Důkazy skutečně utajovaných informací o tunelech a šachtách pod Sfingou, záměrné mlžení dr. Hawaase? - video

 http://otevriocihz.blogspot.cz/2017/12/dukazy-skutecne-utajovanych-informaci-o.html

 

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Mrkni na tenhle dokument.

    https://www.youtube.com/watch?v=siYzxW0C-Wg&list=PLYeCauWmm6wG_HSjiuQgkGVqxSj1Q_IQ2

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za odkaz Michale. Začala jsem, je to velice zajimavé a smysluplné. Otázka je odkud čerpali v tom pořadu Spektrum. Našla jsem na stránkách metrixu i psaný text.

    OdpovědětVymazat