sobota 30. prosince 2017

Na 12 000 let starém pilíři v Turecku byly objeveny symboly domorodých Australanů - video



Jedním z archeologických nalezišť, které archeology hodně mate, je Gobekli Tepe, a teď se záhada tohoto naleziště prohloubila ještě více. 

 

Gobekli Tepe, o které se archeologové zajímají díky 12 000 let starému komplexu megalitických monumentů, zůstává záhadné už od svého prvního odhalení před 20 lety. 

 

 

Avšak toto místo přimělo archeology, aby přehodnotili, co si zatím mysleli o primitivních společnostech. 

 

Primitivní společností budují monumenty překonávající vše, co se o nich myslelo

 

 

Ty primitivní společnosti asi nebyly zas tak primitivní, jelikož uměly postavit monumenty, které měly pilíře o hmotnosti 45 a 65 tun a na kterých byly vytesány figury a symboly s nesmírnou propracovaností a které překonaly vše, co si archeologové mysleli, že by bylo v tomto období možné. 

 


 

Archeologové našli na tomto nalezišti rytiny, které vyobrazují cosi, co vypadá jako kometa, která mohla způsobit ohromný globální klimatický zvrat, kataklyzmatickou událost, která mohla smést lidi, kteří stáli za postavením Gobekli Tepe. 

 

Výzkumníci z University of Edinburgh vydali článek konstatující, že k tomu mohlo dojít.

 

 

V mladším dryasu došlo k ohromné klimatické změně

 

Ti tvrdí, že v časech před 15 500 až 11 500 lety tu bylo období známé jako mladší dryas, a to byla doba, kdy došlo k dramatické změně klimatu. Ta změna na konci mladšího dryasu byla nesmírně náhlá, uvádí americký Národní úřad pro oceány a atmosféru. Archeologové se shodují, že Gobekli Tepe je nejméně 12 000 let staré a kladou jej do tohoto období. 

 

 

O Gobelkli Tepe se říká, že bylo 1000 let poté, co bylo vytvořeno, zase pohřbeno. Archeologové nevědí, zda k tomu došlo záměrně lidskou činností nebo bylo zahrabáno v důsledky událostí v Matce Přírodě. Někteří lidé říkali, že společnost možná ty monumenty, co postavila, chtěla chránit před kataklyzmatem. 

 

 

Teď je tu další teorie o Gobekli Tepe a spisovatel a výzkumník Bruce Fenton přišel s teorií, že jej mohli postavit australští domorodci. 

 

 

 

Fenton se zaměřil na křížovou analýzu kultury v Gobekli Tepe spolu s kulturou Arnhemské země, která leží v severní Austrálii, když zjistil, že mnoho symbolů a motivů vykazovalo zarážející podobnost. Ukazují se fotografie jednoho z pilířů Gobekli Tepe se symboly na něm namalovanými spolu s další fotkou hrudníku staršího australského domorodce s úplně stejnými symboly. Domorodci tohoto symbolu používali jako ikony pro to, že dva lidé si spolu sedli a dělí se o poznatky.

 

 Na dalším pilíři říká Fenton, že identifikoval symbol, který je vyhrazen pro jeden z nejděsivějších artefaktů kultury domorodců, kameny Churinga. Řekl, že našel kameny Churinga na 12 000 let starém nalezišti v Turecku ve spojitosti s kulturou Gobekli Tepe. O těch se říká, že vyobrazují soustředné kruhy, které domorodci používali k zobrazení zaplavených děr, zatímco ty cik-cak čáry se říká, že představují vodní toky. 

 

 

Fenton řekl, že mnoho z těch symbolů zvířat na těchto kamenech má spojitosti s klanovými totemy používanými domorodci. Poukázal, jak je tam spousta podobností mezi figurou ženy, která byla nalezena v Gobekli Tepe a zobrazením Yingarna od australských domorodců, tj. stvořitele. Fenton řekl, že tato pradávná kultura mohla používat šamanismus australských domorodců ve snaze zastavit kataklyzma, aby nepostilo Gobelki Tepe.

 

 

Rytiny ukazují na šamanismus australských domorodců použitý ve snaze ukončit to kataklyzma

 

Fenton se uchýlil k tvrzení, že rytiny Gobekli Tepe zobrazují pokus domorodých šamanů to kataklyzma ukončit. Řekl, že jediným účelem toho komplexu bylo obrátit ty povodně, ke kterým v mladším dryasu docházelo, uklidňováním Duhového hada, kdy pradávní lidé jej považovali za božstvo, které je za ty povodně odpovědné. 

 

 

 Fenton vydal článek o této teorii a uvedl, že obrázky z Gobekli Tepe zobrazovaly převážně zvířata a kvůli tomu má sklony věřit, že by mohly představovat ohromné úsilí šamanů pokusit se povolat duchy těchto zvířat, která vymírala. 

 

                       Postavili snad Gobekli Tepe australští domorodci?

  

 

 

Zdroj : http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11791-symbol-domorody-australan-turecko

 

 

 Další doplňující obrázky Gobekli Tepe :

 

 



 

 


                 

                        Nový nález z Göbekli Tepe - prototyp iutyfalů









 

 

 
 




   Ve spodní části obrázku jsou vidět stejné znaky 


 

Tady je Gobekli Tepe a Sumerský a Americký nález vypodobnění co to mají společného ? 

 



   


Podobné téma:


Tohle starověcí Egypťané nepostavili - Osirion a ztracené starověké technologie - plus video
http://otevriocihz.blogspot.cz/2017/12/tohle-staroveci-egyptane-nepostavili.html

 

Důkazy skutečně utajovaných informací o tunelech a šachtách pod Sfingou, záměrné mlžení dr. Hawaase? - video 

 

http://otevriocihz.blogspot.cz/2017/12/dukazy-skutecne-utajovanych-informaci-o.html 








Žádné komentáře:

Okomentovat