sobota 13. ledna 2018

Rupert Spira - Nejvyšší meditace - Video, kde se najdete !




"Vědomí samotné nebo zkušenost Vědomí nesdílí limity toho, čeho si je vědomo. "Rupert Spira

 

Meditace Ruperta Spiry ve spojení s hudebním doprovodem, doprovázeným obrazy. 

 

Překlad a tvorba: Roman Kocián 

Úryvek z meditace :

 

 Uvědomte si jasně, že cokoliv zažíváme, tak jsme si toho vědomi. Toto prohlášení si můžete ověřit prostřednictvím vlastní zkušenosti. Cokoliv zažíváme, jsme si toho vědomi. Uvědomujeme si zvuk tohoto hlasu, tuto místnost, jsme si vědomi svých myšlenek a pocitů, uvědomujeme si cokoliv, co nám pocity nebo vnímání zprostředkují.

 

 

Jen dovolte plynout své představivosti, cokoliv to v praxi znamená. S čímkoliv se setkáte, jste si toho vědomi. Uvědomování si je konstantou veškeré zkušenosti. Ale všechno, čeho jsme si vědomi, se neustále mění. Myšlenky, obrazy, city, pocity, zvuky, chutě atd. Cokoli, čeho jsme si vědomi, se vždy objeví a zmizí.

 

Jak dlouho trvá nějaká myšlenka, pocit či vjem? Ne moc dlouho. Avšak zkušenost UVĚDOMOVÁNÍ zůstává po celý čas konstantní.

 

 

 Jejich základem byla prostě jen domněnka, že to, čím ve své podstatě jsem, je dočasné a konečné. Že jsem se narodil/a, že zestárnu, onemocním a zemřu. Toto přesvědčení bylo odstraněno, zanechavše naši základní podstatu takovou, jaká vždy byla: věčně přítomná, z podstaty pokojná, důvěrně spjatá s veškerou zkušeností a sdílená námi všemi.

 

 

Není to oddělená bytost pro každého z nás. Jakmile se každý z nás dotkne myšlenky "Já", nebo "Já jsem", jakmile se každý z nás ponoří do zkušenosti Vědomí, vstupujeme do stejné zkušenosti. Ne podobné, ale stejné zkušenosti.

 

                                        Rupert Spira - Nejvyšší meditace

 

 

  Taková je zkušenost lásky. Pochopení, že na té nejhlubší úrovni jsme a to doslova stejným Bytím. To je láska. Není to tak, jak je láska prožívána? Když cítíte, že někoho hluboce milujete, necítíme, že jsme s onou osobou jedním? Necítíme, že všechno, co nás od této osoby oddělovalo, mizí? Není zážitek lásky právě takový? Láska je vaším rozpoznáním našeho společného Bytí.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat