úterý 15. prosince 2020

Poselství ke zdolávání vlastních strachů - Suvereno - CESTA HRDINU (motivational speech) video

 

Suvereno - CESTA HRDINU (motivational speech)

 

 Přepis textu z videa: 

Doporučuji shlédnout celé video: 


 Takže kto je vlastne on? Kto je Prométheus? Prométheus je pre mňa významný symbol. Symbol hrdinu, pokojného bojovníka. Ukazuje a prebudúza v človeku hrdinstvo, ale tiež vzburu a nepoddajnosť. Je symbolom boja proti nepriazni osudu, je príkladom sily ľudského ducha. Vzoprel sa bohom, vzal im oheň a navrátil ho ľuďom ako stratený dar. Tým ohňom je svetlo poznania, múdrosti, ktoré v každom z nás drieme. Pokrok a blaho ľudstva sú jeho neutíchajúcou víziou. Je tiež poslom veľkých správ, veľkej epochálnej zmeny, zmeny ľudských hodnôt. 

 

 Nachádzame sa totiž v turbulentných časoch, na križovatke dejín a voľba je len a len na nás. Vzostup, prerod, rozkvet alebo úpadok, sebazničenie. Cesta hrdinu je známy príbeh otisknutý v našej duši, drieme v každom z nás.

 

 A ja som presvedčený, že každý jeden z nás má hrdinské poslanie. Všetci sme sa tu ocitli za istým účelom a keď sa nám v správny čas naše životné poslanie zjaví, tak vykročíme na cestu... Cesta hrdinu začína v obyčajnom, pre teba poznanom svete a vedie ťa do sveta neobyčajného - nepoznaného. Hrdina príjme výzvu a to znamená jediné: opustiť svoju komfortnú zónu - bezpečie domova, prekročiť prah a vydať sa na cestu. Na dobrodružnú výpravu, výpravu za poznaním. Spočiatku sa ti dostáva pomoci a ochoty od najbližších. Prechádzaš šťastím začiatočníka, ale po čase prídu skúšky. A najväčšia skúška hrdinu znamená čeliť svojmu najväčšiemu strachu. Vtedy môže nastať kríza. Prechádzaš temnou nocou duše, dýcha na teba závan smrti. No tvojou úlohou je vymaniť sa z tohto zovretia a o to silnejší povstať. 

 

Lebo keď hrdina premôže vnútorných démonov, ktorým musel čeliť a zničí netvorov, ktorý ako prekážky na ceste symbolizujú hrdinovo ego a jeho temné stránky... ...a keď zbadá v nepriateľoch prezlečených priateľov a porazí protivníka vo svojom vnútri, tak získa na svojej ceste poklad vo forme istej odmeny, uznania alebo zvláštnych schopností. A ako raz povedal jeden múdry muž: "...ešte to neni koniec, pokiaľ to nedopadlo dobre." Na samom konci sa totiž ako hrdina vymaníš z pozemských drám a zistíš, že tá cesta ťa totálne premenila. Svoj starý život nechávaš za sebou. Hrdina sa vrátil domov.

 

 Život neni náhodný a neriadený. V tomto vesmíre neexistujú žiadne náhody. Som presvedčený, že existuje Inteligencia, ktorá je súčasťou úplne všetkého a všetci sme na ňu napojení. A táto Vyššia sila nám v našom srdci hrá jasnú pieseň, jasne daný rytmus, ktorý nás vedie. Mnoho z nás má však strach tej piesni naslúchať a nasledovať ju. No pokiaľ ten strach neprekonáme, na sklonku života budeme ľutovať - to viem isto. Každý z nás sa narodil s jedinečnými schopnosťami, talentom a s unikátnym darom. Poslaním toho hrdinu v nás, je objaviť v sebe tento dar a zasvätiť svoj život niečomu, čo ho presahuje. Zasvätiť svoj život niečomu väčšiemu, než je hrdina sám. 

 

 Hej ty - ty tam vonku! Neumieraj, dokým skutočne nežiješ! Neumieraj bez toho, aby si nasledoval pieseň svojho srdca! Tak prebuď v sebe hrdinu, opusti bezpečnú zónu a vydaj sa na dobrodružnú cestu do sveta nepoznaného. Misia znie: zdolaj svoje strachy! Čel svojim démonom a vymaň sa z ich zovretia. To je tvoja aj moja najväčšia skúška, naša najväčšia skúška! Si ochotný prijať výzvu? Si pripravený prijať výzvu, tu a teraz? Prométheus ťa nabáda vstúpiť do jaskyne, kam sa bojíš vstúpiť. Pretože tam, presne tam sa nachádza skrytý poklad, ktorý hľadáš...

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat