pondělí 21. září 2020

Může si stát dovolit cokoli? Hromadná žaloba proti rouškám

 

Může si stát dovolit cokoli? Hromadná žaloba proti rouškám

 

Více ve videu níže

 

Od března letošního roku stát šikanuje občany a nařídil jim, aby si sami ušili roušky a následně si je nasadili. Povolal zástupy policistů, kteří neměli řadu měsíců nic lepšího na práci, než kontrolovat, zda lidé mají dostatečně zakrytý nos a ústa. Jsme přesvědčeni, že ministr ani hygienické stanice nemají k takovému nařizování vůbec oprávnění.

 

S našimi klienty doslova prosíme soudy, aby se zastaly občanů a jejich práv. Bohužel, soudci, včetně těch ústavních, se rozhodování zatím převážně vyhýbají a nacházejí celou řadu nejrůznějších kreativních výmluv. Je nutné zdůraznit, že nejde jen o roušková opatření, ale o celý přístup státu k omezování základních lidských práv a svobod, o ničení podnikatelů a o ohrožování budoucnosti našich dětí, včetně jejich vzdělání. Stát od jara rozhoduje prakticky bez jakýchkoli podkladů, což mnohokrát otevřeně přiznalo samo ministerstvo zdravotnictví.

 

Neházíme ale flintu do žita. Městský soud už jednou ve věci žaloby právníka Ondřeje Dostála zrušil opatření ministerstva. Proto jsme byli rádi, když nás oslovila další statečná žena a společně jsme podali 

 

žalobu proti opatření, které od 1. září zakazuje pohyb bez zahaleného obličeje na řadě míst.

 

Podanou žalobu se souhlasem klientky zveřejňujeme zde.

 

První změna žaloby byla soudu odeslána takto.

 

    1. 2020 reagujeme na další změny ve vydávaných opatřeních a takto měníme podanou žalobu.

       

Řízení je projednáváno u Městského soudu v Praze pod sp. zn. 9 A 91/2020.

 

Pokud se chcete do řízení připojit jako osoba zúčastněná, můžete využít vzoru zde. Svoji žádost můžete poslat soudu poštou (vytištěnou a podepsanou), případně prostřednictvím Vaší datové schránky nebo e-mailem s použitím zaručeného elektronického podpisu. Viz také článek zde.

 

Další informace k osobně zúčastněné na řízení najdete např. zde.

 

Pokud chcete finančně podpořit žalobce, kteří napadají opatření exekutivy (soudní poplatek proti jednomu opatření činí 5 tisíc korun), je to možné prostřednictvím osobního transparentního účtu Venduly Zahumenské.

 

Aktualizováno. 


 Zdroj, převzato : David Zahumenský - advokátní kancelář

 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat