neděle 3. května 2020

Eckhart Tolle - Krátká řízená meditace - Probuzení z přemýšlení




Eckhart Tolle - Krátká řízená meditace -  Probuzení z přemýšlení
 

 

 

Překlad a sestavení videa: Roman Kocián

 

 Tentokrát pro opravdový prožitek, nejlépe video shlédnout a procítit prakticky. Okamžité nacítění, podstaty.

 

------------------------------------------------------------------------------
Během naší meditace bude cinknutí výzvou k probuzení. Probuzení z přemýšlení do přítomnosti. Posun z myšlení k u-vědomění. Proto jsme tady. Ne kvůli přemýšlení, ale pro Ticho, které je ve vás. To to ve vás, co si všímá Ticha, není myšlenka. Není to přemýšlení. Je to Ticho. Přítomnost. Pokud, nebo když myšlenky stále přicházejí, rozpoznáte je jako pohyb myšlení.

 


Aniž byste se do něj nechali úplně vtáhnout. Umožnění tomuto přítomnému okamžiku být tím, čím právě je, zbaví vás myšlenek. Začít si být vědom svého Ticha vás vyvede z myšlenek. Vnímat energii svého vnitřního těla vás zbaví myšlenek. A dokonce věnovat pozornost tak jednoduché věci, jako je váš dech, zbaví vás myšlenek. Jen sledujte své dýchání. Ač k myšlení stále dochází, je pouhým povrchovým fenoménem. Jako pohyb vln.

 


 

Zůstalo pár smyslových vjemů. Hlas, který mluví, nějaké zvuky v místnosti, ne moc, pár smyslových vjemů. Možná několik myšlenek. Objekty ve Vědomí přicházejí a odcházejí. Mohli byste říci, že je to dění, co se odehrává na jevišti, které zcela zaujalo veškerou pozornost lidí. Však my se zajímáme o to v zákulisí. O prostor Vědomí samotného. Nemůžete ho poznat. Lze jím jen být. Nelze jej proměnit v nějaký objekt. Je to Já, to Já jsem, které zůstává, když odstraníme Příběh. Příběh o mně, samozřejmě.

 


 

Nesnažíme se dosáhnout konkrétního stavu. To je klam mysli. Ať už je ten stav jakýkoli, je dostatečně dobrý. Dost dobrý, abyste akceptovali jeho obsah. Vnitřně i na povrchu, nic není třeba dalšího. Pouze přijmout, co je tady a teď.

 


Mysl je stále aktivní, a co? Nechte ji být, je to to, co je. Vše je v pořádku. Jakmile to cokoli přijmete, půjdete hlouběji. To je zázrak. Pokud s tím budete bojovat, zůstanete v tom trčet. Většina meditujících se pokouší dosáhnout určitého stavu. Není spokojena se stavem, ve kterém se nacházejí. Není to ten dokonalý stav. Dokonalý stav je přijetí Přítomného okamžiku.

 

Přeložil : Roman Kocián

 


Žádné komentáře:

Okomentovat