pondělí 2. července 2018

MUDr. Jan Šula a hosté - Reakce na mediální dění



Vyjádření MUDr. Jana Šuly k reportáži, odvysílané před pár týdny na ČT, kde byl obviněn z nekalých praktik a zařazen mezi šarlatány. 


Jan Šula se stal pro farmaceutickou loby nebezpečný a ta se poté snaží ve svůj prospěch takovéto nevhodné osoby svým způsobem likvidovat. Hon na čarodějnice započal.


V tomto videu mimo jiné vystupují pacienti, kteří se u pana doktora léčili  a sami za sebe popisují, jak jejich léčba dopadla.

 

 

Jeden z komentářu pod videem : 

 

Monika Rovná

 

Děkuji za vyjádření. Celý pořad byl stejně zkázonosný jako Havlova věta, že naše země nevzkvétá. Vzít lidem naději, je největší zlo, kterého se člověk může na lidech dopustit. Tak jako funguje placebo efekt, tak nocebo efekt funguje také. Nocebo efekt zahájil byznys v lékařství. Prvním krokem byla příležitost říct pacientovi, jakou má diagnozu. Dalším krokem výmaz informací ze všech zdravých a léčivých věcí, kterými by si lidé mohli pomoci sami. Lékařská lobby bojuje jí všemi dostupnými prostředky. Lží, dehonestací a nocebo efektem. Byznys kolem pacientů, které systém nechává živořit na pomezí smrti, je zrůdný. Systém nestojí o zdravé lidi, ale ani o mrtvé. Stal jste se terčem. Jste pro systém nebezpečný.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat